Dr. Michael Laitman

A Szent Tűzhöz szükséges olaj

A Hanukkah ünnepének idején magától értetődő, hogy ma a világ ugyanazt a szintű korrekciót igényli, amelyet már elértünk a Makkabeusok lázadása idején.  Ez egy spirituális háború volt, “egy üveg, a Szent Tűzhöz szükséges olajért”. Ez azt jelenti, hogy egyesülnünk kell, el kell érnünk egy minimális kapcsolatot, hogy kombinálni tudjuk a szikráinkat, amelyik mindannyiunkban jelen vannak, és hogy végezetül, mint egyetlen, lángoló gyertyaként, vagy mécses olajként egyesítsük ezeket.

Aztán a szív gyertya majd Fényt ad a többi mécsesnek, ezáltal felemelkedést adva a fizikai világ fölé, amely művelete a Hannuka lámpa nyolc mécsesének fényére utal. Pontosan ez az, amit meg kell tennünk a jelen időben. A Hannukah ünnepe a Makkabeus felkelésre emlékeztet, amely a szűk látókörű, hatalmas egoizmust hordozó világ, a protekcionizmus, elszigetelés és elválasztás ellenében tört ki. A világ egyetlen törvénynek megfelelően próbál most is működni: “Mindenki magáért éljen,” és az emberek nem tudják, mit kellene tenniük, mivel ez a szabály egyenesen a válságba taszította a világot.

Nem tudjuk ez a világ merre tart. Egy kisgyerekhez hasonlóan érezzük magunkat aki elveszett, és nem találja a kivezető utat. Jelen pillanatig ez a világ az egoizmus által lett kormányozva, amely nagyon primitív formát öltött, a pénz és a hatalom alakjában. Az emberek a nagyság, a befolyás, a hatalom és a fontosság alapján viszonyulnak önmagukhoz és egymáshoz.

Ma azonban teljesen elvesztette az emberiség a kontrollt a világ felett, és elképzelése sincs arról, mi fog történni holnap, vagy akár a következő pillanatban. A világ nem tartható ellenőrzés alatt fegyveres erőkkel vagy pénzügyi eszközökkel. A legbefolyásosabb emberek elvesztették a valódi kontrollt a többiek felett, és az egész világ elég reménytelenek látszó helyzetbe került.

A történtek hatására, ki kell terjesztenünk a Kabbala terjesztését, és olyan mértékben kell ezt megtenni, amennyire csak lehetséges. A bölcsesség átadódott egyik generációról a másikra, és így ért el hozzánk. Ez az ősi Babilonból jutott el a mi generációnkhoz, egy olyan időből, ahol pontosan azt tapasztalták meg ennek a bölcsességnek a hordozói, mint amit mi, a mi időnkben. Ma ugyanazt a korrekciót kell elérnünk, mint amit Ábrahám elért. A Kör bezárult.

Azonban Ábrahám fektette le az összes létező hitrendszer és vallás alapjait. Ez pontosan megfelelt minden időben a lehetséges fejlődésnek. A mi időnkben ez a módszer a világ emelkedését kell hogy szolgálja, miközben annak minden szintje el kell, hogy jusson a végső korrekcióhoz is.

04.12.2012, A heti Tóra szakassza

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,163 seconds.