Dr. Michael Laitman

Régi szavakat használva írjuk le az új valóságot

Régi szavakat használva írjuk le az új valóságot

Kérdés:

Hogyan érezhetjük a kongresszus után továbbra is, hogy nincsenek egyéni képességeink, hanem csak a csoport képességei léteznek?

Válasz:

Előtte sem voltak egyéni képességeid, és a csoport része voltál, de ez most világosabb, és ennek megfelelően többet követel meg tőled. Minél többet fedezel fel, annál inkább megkövetelik tőled, hogy részt vegyél gondolatban, érzelmileg és tettekkel a győzelemben.

Teljesen érthető, hogy a nagyon kis erőfeszítésekkel, már felfedeztük, hogy a közös edényünkben egy új megvilágítás van feltűnőben. A gond az, hogy ezt a közöttünk lévő fizikai kapcsolattal értük el és nem a spirituális kapcsolattal. Miközben ez egy nagyon nagy hiányosság.

Ezenfelül, ez annak köszönhetően történik, hogy egy csoportban testesülök meg, amely arra használja az erőt, hogy kapcsolódjak hozzájuk. Ez azt jelenti, hogy még mindig rengeteg munkát kell a csoportnak elvégeznie, hogy elérje az igaz belső kapcsolatot a barátok között. És akkor a Fény, ami azonos ezzel a kapcsolattal, eljön.

Mindaddig hiányzik a csoportból és a csoportok között. Sokkal erősebben kell kapcsolódnunk egymáshoz. Szerintem ez a kongresszus megmutatta mindenkinek, hogy közelebb állunk egymáshoz, mint gondoltuk. Minden csoport közel érezte magát és az emberek megértették, hogy nincs más választásunk, mint hogy egy még nagyobb kapcsolat felé haladjunk, vagy távoznunk kell.
Nemsoká meglátjuk, hogy hogyan alakul: lesznek akik örömmel jönnek majd és lesznek, akik átkozódva távoznak. Így megy végbe a tisztítás.

Most véghez kell vinnünk, amit a kongresszus alatt éreztünk. Hogy ezt megtehessük állandó önuralomra van szükségünk tekintettel a Teremtő által irányított világ iránti hozzáállásunkra. Tisztában vagyok a ténnyel, hogy a Teremtő által irányított világban élek? Úgy érzékelem a világot, mint egy hely, ahol azáltal, hogy arra fókuszálok, hogy mindent a Teremtő teremt egyszer majd megtalálom a Teremtőt ebben a világban?

A világ (Olam – ami héberül rejtekhelyet is jelent) egyrészt egy rejtekhely és a másrészt a Teremtő felfedése. A világ rejtett, mert nem fedem fel a Teremtőt. De mivel fel kívánom fedni Őt, azonosítani kívánom Őt, és mivel mindent, ami történik úgy kívánok megszerezni, mint az abszolút jó és jótékony, és mivel semmi sincs Rajta kívül, így elfogadom ezt a rejtekhelyet, és aztán a világ rejteke kinyilatkoztatássá válik.

Ez minden, amit erről el kell mondanom. Ezen túl ne várjatok semmit, és ne gondoljátok, hogy ahogy haladunk újabb szavaim lesznek. De ugyanazok a szavak érthetőbbé válnak számotokra. Ha valaki más elkezdi olvasni, neki semmit sem jelenthet, mint azoknak az embereknek, akik a Tórát szó szerint értelmezik. Ezek egyszerű szavak, mivel a spiritualitásban nincsenek szavak. Mindenesetre tilos többet felfedni, mint ami megengedett. Meg kell értenünk, hogy a tanár az egy oktató, akinek el kell végezni a munkáját.

11.12.2012, A Napi Kabbala Leckék 1. részéből, “Kérdések és válaszok a Novoszibirszki Kongresszusról”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.