Dr. Michael Laitman

A szeretet lángja

A szeretet lángja

Rábásh írásaiból, 24. Levél:

“Neked ki kell váltanod a barátok szeretetét, ami számodra nem vonzó, pontosan ezt látom ami szükséges számodra. Ahogy mondta Báál HáSzulám, hogy az ember és ember közötti viselkedéséből megtanulja, hogyan viselkedjen a Teremtővel szemben. Mivel a Felső Fény nyugalomban van, és állandóan szükséges kiváltani azt a szeretetet, ahogy az írva, van: “amíg az esküvőnk szeretete boldogságot okoz…”, és te mindig őrségben kell legyél, reggeltől estig, amikor a nap állapotában érezzük magunkat, vagy az éjszaka állapotában érezzük magunkat.

Mi azt mondjuk a Teremtőnek, hogy tiéd a nap és tiéd az éjszaka is. Ezáltal az éjszaka ugyancsak az éjszaka sötétsége, az is a Teremtőtől jön az ember érdekében … ebből az következik, hogy neked ki kell váltanod a barátok szívét ameddig a láng magától fel nem emelkedik, ahogyan Bölcseink mondták, amikor te “meggyújtod a gyertyákat”, és ezáltal megleszel jutalmazva, hogy felébreszthesd a Teremtő szeretetét magatokra”.

Íme mi néhány feltételt látunk. Először is,”legyen éber, hogy felébressze a barátok szeretetét a szívükben.” És ezt kell tenni mindig, vagyis függetlenül az “éjjel-nappal” állapotától, azaz, akkor is, amikor te jó vagy rossz állapotban vagy, még a sötétségben is.

Minden helyzetben, fel kell ébresztenem a szeretetet minden barátom szívében amig a “láng felemelkedik”. Vagyis, bele kell fektetnem minden erőmet, ameddig meg nem jelenik, és ezáltal ez már hajtóerővé válik az örök szeretethez. És ha ezt megteszem, akkor meg leszel jutalmazva azzal, hogy felébresszem a szeretetet a Teremtő felé, vagy fordítva, a Teremtő szeretetét ránk.

Mi azt látjuk, hogy ez a feltétel feltétlenül szükség, mint egy parancs függetlenül az időtől, helytől és mozgástól, és ez teljes elkötelezettség. Ennek megfelelően el kell gondoljuk, mi a következő lépés, ha nincsen ez a feltétel mi nem tudunk előrehaladni a cél felé. Nem kell összezavarjuk magunkat hogy valami más célt érjünk el, csak a Teremtő szeretetének az elérését, a formaazonosságot Vele. Mivel az Ő tulajdonsága felénk az a szeretet, vagy az adakozási vágy, ez a kifejezése a szeretetnek.

Tehát nekünk állandóan meg kell tartanunk ezt a célt: reggeltől a személynek meg kell terveznie a gondolatait, cselekvéseit, és este számítást végezzen, amit tett. Szóval, nap nap után, minden nap, mindent irányítson az egyetlen követelmény felé: próbálja felébreszteni amennyire lehetséges a szeretetet, vagy legalábbis felébressze a cél fontosságát, mivel ez a szeretet komponensei, hogy a láng fölé emelkedjen. Ez jelenti, az alulról való felébredést, amely annyira erős, hogy felidézi az ébredést felülről, és a két felébredés összefonódik: alulról és felülről, ezzel egy nagy lángot teremtve.

Ezek nem csak szép szavak. Aki komolyan sóvárog a célhoz, annak el kell fogadnia őket komolyan, és használja. Ezek az örök törvények feltételei.

18.12.2o12, Felkészület a reggeli leckéhez

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.