Dr. Michael Laitman

A fizetségem, ha nincs fizetség

A fizetségem, ha nincs fizetség

Ha a spirituális útra adjuk a fejünket, erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy egy következő lépcsőfokra léphessünk. Azonban az emberiség zöme a spirituális világot úgymond “egy lépésben” fogja elérni, és mi leszünk azok, akik ezt a lépésüket támogatni fogjuk: a verejtékünkkel és kemény munkánk által.

Hogyan úszhatjuk meg ezt? A legjobb, ha belenyugszunk a munkába, egyszerűen sehogy sem léphetünk meg előle. Ez azt jelenti, hogy “Papok birodalma”-ban lenni, “Szent nemzet”-nek lenni? Igen, ez pontosan, a Tóra így nevezi azokat, akik elvégzik a küldetést.

Más szavakkal, minden, amit teszünk, adakozással tesszük, “Szentségben”. Keményen dolgozunk a hét minden napján. Szembe néznünk a hálátlansággal és ellenállással. Végül azonban mindenki egyszerre fog részesülni abban, ami nekünk olyan sok erőfeszítésbe került, de az nem az, ahol a legnagyobb Fény kibontakozik.

Kérdés:

De hogyan? Az egy százalék beleadja az egész lelkét, áthalad a Machszomon, átalakítja magát adakozóvá, majd hirtelen a többi 99% pedig egy könnyed mozzanattal learatja a babérokat?

Válasz:

A mi örömünk mindenek felett a Teremtő élvezete, úgy, hogy Ő nem tud rólunk. Ez jelenti a valódi adakozást, anélkül, hogy jutalmat várnánk cserébe: a Teremtő számára adok örömet és Ő nem tudja ki is az Ő titkos csodálója. Azt gondolja, hogy valaki mástól kapott. Máskülönben, ha mind a ketten, a Teremtő és én tudjuk, hogy az élvezet tőlünk származik, az már egy fizetségnek számítana, de az nem olyan nagy fizetség, mintha nem tudna róla.

Kérdés:

Az egész emberiségből miért minket válogatott össze a Teremtő az adakozáshoz?

Válasz:

Vannak olyan lelkek, akik azt érzik, hogy arra hivatottak, hogy egy fejlettebb formában létezzenek, mint az emberiség többi része. Alapvető létszükségletük, hogy megtalálják a Teremtőt, felfedjék az élet titkát, a teremtés általános rendszerét, a rácsot, mely mindent összeköt. Ez a gondolat, a vágy bennük van, és nem szabadulhatunk tőle.

Kérdés:

De akkor miért zúdulnak a nyakunkba a gondok és problémák a spirituális úton?

Válasz:

Az igazságot keresed? Létezik az, de nem úgy, ahogy te azt gondolod. Az igazság a hálámban létezik, abban, hogy kemény munkát végezhetek a Teremtő számára és adott az esély, hogy örömet szerezek neki, még ha arról nem is tudok; és Ő nem tudja, hogy az öröme tőlem származik. Ez az igazi, tiszta adakozás.

Kérdés:

Azonban a másik 99 % le fog minket hagyni ezen az úton!

Válasz:

Ez így igaz; és én köszönöm a Teremtőnek ezt a különleges szerepet, amit nekem rendelt. Önzetlen vagyok, és ez az én jutalmam. Elérem azt az állapotot, amelyben a fizetség hiánya az én fizetségem, és ez az ami elégedettséggel tölt el engem, ezt hívják a Kegyelem Fényének, a Hasszadim Fényének.

14.12.2012, Báál HáSzulám, “A béke” cimű leckéből

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,667 seconds.