Dr. Michael Laitman

A szeretet négy állapota

A szeretet négy állapota

“A Kabbala Bölcsessége és a Filozófia” című cikkében Báál HáSzulám azt írja, hogy a szeretet négy részből áll, ami azt jelenti, hogy amikor valaki kezdi azt érezni, hogy kap “valamit”, akkor ezt a “valamit” négy szintre tudja szétválasztani.

A kabbalisták azt a kellemes érzést, amit a Felsőbb Fény hatására érzünk ajándéknak hívják. Mikor megkapjuk ezt az ajándékot, elkezdjük keresni, hogy kitől kaptuk; felfedezzük, hogy mi az a minőség, ami miatt Ő így bánik velünk, milyen szándékkal rendelkezünk hozzá és így tovább. Más szavakkal, nem kapunk mást, csak az ajándékot, de tanulhatunk az Ajándékozóról azáltal, hogy megvizsgáljuk az Ő ajándékát és a benyomást, amit az bennünk kelt.

Ha megajándékoznának minket egy kis dobozzal, nem tudnánk sokat meghatározni pusztán azáltal, hogy ránézünk, de nyilvánvalóan azt gondolnánk, hogy az aki küldte jól bánik velünk.

Másrészt, ha az ajándék belénk hatol és egy meghatározott hatást kelt bennünk, akkor kitalálhatjuk, hogy az ajándékozó mit vár el tőlünk és Ő miért változtatja meg a belső állapotunkat, úgy ahogy Ő teszi.

Ismerjük korábbi állapotainkat és érezzük a jelenlegi, megváltozott állapotot, és a közöttük lévő különbséget bizonyos tulajdonságokban és jellegekben. Aztán ráébredünk, hogy Ő mit akar tőlünk. A múlt és a jelen közötti különbségekből megmondhatjuk, hogy ki Ő. A változásoknak megfelelően, ahogy alakulnak, érezzük az Ő pozitív minőségeit. Ő mindig jobbá, pozitívabbá, többé változtat minket. Ezáltal növekszünk, és kezdünk ráébredni, hogy ezek az Ő minőségei, és Ő fel akar minket emelni Magához.

Ennek megfelelően különbséget tudunk tenni az elérés négy szintje között és a négy világ között.

02.12.2012, A Kabbala alapjaiból

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.