Dr. Michael Laitman

Nem hiszem, hogy valaki keményen dolgozott, és nem talált

Nem hiszem ha valaki  keményen dolgozott, és nem talált

Báál HáSzulám, “Bevezető a Tíz Szfira tanulmányához”, 98. pont:
“Most már láthatjuk, hogy a kérdések, amit az interpretálok kérdeztek a szeretet parancsáról, ahogy mondva, hogy ez a parancsolat nincs a mi kezünkben, mert ez a szeretet nem jelenhet meg kényszerítve és a kötelezettségen keresztül – ez többé nem kérdés, ez azért van, mert az teljesen a kezünkben van. Minden személy képes kemény munkát végezni a Tórában, amíg megtalálja az Úr irányításának nyílt megjelenését, mint a bölcseink mondták: “Én keményen dolgoztam és találtam, ezt higgyük el.” és amikor eléri a nyílt felfedést, már a szeretetét kiterjed számára a természetes csatornákon keresztül.

Aki nem hisz abban, hogy elérheti ezt az erőfeszítésén keresztül, bármilyen oknál fogva, az szükségszerűen nem hiszi el bölcsek szavait, hanem úgy képzeli, hogy a munka nem elégséges minden személy számára, amely ellentétes azzal ahogy írva van: “Én keményen dolgoztam, de nem találtam, ezt ne higgyük el”. És ez ellenében van a Szentírásnak, amely azt mondja, “akik keresnek azok megtalálnak”. Pontosan azok akik keresnek, akár legyen kicsi vagy nagyobb, de ha keresnek akkor találhatnak”.

Ez erőfeszítés, az az “edény”. Ez nem feltétel, mint a mi világunkban, ha nincs pénzem, akkor elmegyek a bankba és kölcsönt veszek vagy lophatok. A spirituális eléréséhez nincs más választásunk, ez a pénz az enyém kell legyen! A “kiszufa” az enyém, a megszerzési vágyamban, a “szűrő” (Maszach). Ez az az enyém kell legyen, különben nem tudom érezni a töltést.

A “kölcsön” a Teremtőtől a hitel és, ahogy mondva: “A bolt nyitva van, és a kéz ír”. De ha kölcsönt veszek, akkor én csak azokat a dolgokat kaphatom meg, ami az én fejlődésemhez szükséges. A fölfedés szükségére nekem meg kell legyen a saját “edény” – em.

2012.12.20, Reggeli lecke, “Bevezető a Tíz Szfira tanulmányához”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.