Dr. Michael Laitman

Lehetetlen a csupasz lelkesedés által előre haladni

Lehetetlen a csupasz lelkesedés által előre haladni

Kérdés:

A történelem során számos kísérlet volt közösségek létrehozására. Miért nem volt a természet ezekre hatással és miért nem segítette őket?

Válasz:

Ez történik mindaddig, amíg meg nem tanítjuk erre az embereket. Minden kizárólag csak a “rajongó” által lett építve. Lehet, hogy néha ezek a kísérletek sikeresek voltak, de végül szétestek, mert az emberek nem vettek részt integrál oktatásban.

Fejleszteni kell a személyt úgy, hogy megmutatjuk neki, hol rejlik a szabad akarata. A szabad akarat megvalósítása homeosztázisban van a természettel, egyensúlyban másokkal és a természettel, ez által ők összhangban lehetnek a természet legáltalánosabb törvényével, az egyensúly törvényével.

A természet minden része ezen törvény által van irányítva. Láthatjuk, mi történik a természet egyes részeiben. A természet minden cselekedete egyetlen cél érdekben történik: az egyensúly és béke elérése érdekében. Még a hatalmas kataklizmák, robbanások és különböző aktivitások során a természet a béke és egyensúly állapota felé törekszik. Végtére is, a béke és egyensúly az emberi társadalomban is egy olyan törvény, amely hasonló a természetéhez képes és ahhoz integrálódók.

Ezért a legfontosabb dolog a megfelelő oktatás, ami nélkül semmit sem tudunk elérni. Az embereknek meg kell érteniük ezeket.

Megjegyzés: Azonban egy bizonyos ideig jelen volt egyfajta lelkesedés.

Válasz:

Ez azonban egy csupasz lelkesedés volt, ami az ehhez vezető motiváció egyszerű impulzusán alapult, semmi más. Az embereket tanítani kell, meg kell tanítani őket az egységre! Ez egy hatalmas tudomány.

Ezek okok miatt a személy különböző minőségeket kap a természettől, ami lehetővé teszi számára a képzést és az által húzza magát előre. A természet válaszolni fog vágyainkra, hasonló módon nevel minket, mint ahogy egy kisgyermek fejlődik. Pontosan ugyanolyan rendszer ez. Mi fokozatosan tanítjuk magunkat és az anya-természet ösztönöz minket.

2012.11.26. ,KabTV-ből “Integrált Világ”

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.