Dr. Michael Laitman

Egy hullámon a Teremtővel

Egy hullámon a Teremtővel

Báál HáSulám levele a tanítványaihoz:

“Írva van: “Hívd őt amikor közel van hozzád”, azaz, amikor hívja a Teremtőt hogy vigye őt közel magához, és tudnunk kell, hogy a Teremtő már közel van hozzánk, mert ha nem lenne így akkor a Teremtő nem hívott volna minket… és magától érthető, hogy ez megerősíti abban, hogy a szívét kiöltse, mivel nincsen nagyobb érdem ennél. Hogy a világ királya meghallgatja őt, és, amint a bölcseink mondják: “A Teremtő az igazak imáira vágyik”, mivel a Teremtő vágy az ember számára az, hogy közelebb kerülhessen hozzá, hatalmas sóvárgás ébred fel az emberben, hogy a Teremtőt keresse.

Akkor azt találjuk, hogy valóban az ima kimondása és meghallása, az ugyanazon a vonalon keresztül emelkedik, egészen addig amíg összegyűlnek és az ember mindent megszerez … és figyeljünk oda ezekre a dolgokra mivel ezek az alapvető feltételei a Teremtő útjának, Áldva legyen Ő”.

Nekünk meg kell találnunk a hullámhosszat a Teremtőhöz, és vissza Tőle, azért hogy érezzük, hogy ugyanazon kapcsolati csatornán vagyunk Vele, ahogy írva van: “Én a szeretőmé vagyok és a szeretőm az enyém”. Minden, ami bennem zajlik le Tőle jön, és ha én helyesen akarok Neki válaszolni, akkor Vele kell összekapcsolódnom, és meg kell találnom a helyes választ Ő benne, hogy hogyan válaszoljak Neki.

A hullámban az első érintkezés már kezdetben Tőle jön, nekem kell keressem, hogy hogyan válaszoljak helyesen ugyanabban a hullámban. Így megkapom a Teremtőtől a formámat. Ő állandóan tanít engem, és én állandóan arra kérem, hogy mutassa meg, hogyan kell léteznem, hogyan válaszoljak Neki, hogyan válaszoljak rá.

Ha egy személy folyamatosan dolgozik ezen a ponton, akkor mindig megvan a leszakadás pontja a Teremtőtől, ahol ő csak egyetlen pontban érzi magát, ahol nem része a Teremtőnek. Tulajdonképpen fel akarja fedezni a Teremtőt, hogy tulajdonságokat épít benne, kérdéseket, kéréseket, ezáltal stabilizálva mindenféle külső és belső feltételeket.

Ily módon minden a Teremtő számára íródik, és az ember csak az a pont, amelyben képes megkülönböztetni. Ebből a ponttól fordul a személy a Teremtőhöz és kérdezi, hogy mit tegyek, hogyan válaszoljak? Állandóan ezen a ponton marad az egyetlen diagnózisban. Ennélfogva, minden amivel a személy rendelkezik minden a Teremtőtől jön.

Így minden pillanatban meg kell próbálnunk megkülönböztetni, hogy minden ami bennem beszél az a Teremtő. És én hogyan tudok erre válaszolni, és amit válaszolok az is a Teremtőtől jön. Ilyen módon fedezem fel, hogy “Nincs más rajta kívül”.

2o12.12.24, Felkészülés a reggeli leckére

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,614 seconds.