Dr. Michael Laitman

Növekvő kölcsönös függőség

Növekvő kölcsönös függőség

Kérdés:

Tegyük fel, hogy a Teremtő rajzol egy képet számunkra valakiről, aki képtelen megbirkózni egy betegséggel, vagy kikerülni egy rossz állapotból. Ez a csoport gyengeségének kivetítődése? Hogyan reagálunk erre a helyzetre?

Válasz:

Nem mondhatjuk, hogy ez a csoport munkájának következménye. Az egész világgal összeköttetésben vagyunk.

A csoport, amelyben jelenleg vagyunk nem egy kis maréknyi ember, akik ezer éve együtt tanultak, mikor még a világ “le volt pecsételve” és önzően fejlődött. Például ARI, Ramchal, Rabbi Shimon vagy Rabbi Akiva csoportjai le voltak választva a világ többi részéről.

A világ, az úgynevezett babilóniai rész, egoisztikusan fejlődött, ahol a kabbalista csoportok függetlenül haladtak. Csak azt beszélték meg a csoportban, ami tényleg a csoportra vonatkozott.

Ma a világ általánosan fejlődik; és ez globálissá vált. Most, nem azért haladunk előre, mert megérdemeljük vagy nem érdemeljük meg, hanem mert előre kell haladunk, annak érdekében, hogy korrigáljuk az egész világot. Tehát nem mondhatjuk, hogy valaki elesett vagy kiválasztott lett a belső csoport munkájának eredményeként egy bizonyos csoporton belül, vagy bármely csoportban; mi mind szoros összeköttetésben vagyunk. Ma a gondok nem oldhatók meg így.

2o12.12.o8, Novoszibirszki Kongresszus 4. leckéjéből

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,645 seconds.