Dr. Michael Laitman

Egyenlőség a csoportban

Egyenlőség a csoportban

Kérdés:

Minden csoportban vannak olyan barátok, akik jobban motiváltak és vannak olyanok, akik kevésbé. Az erősebb barátok kezdetben saját maguk által szerveződnek, úgy hogy másokat magukhoz vonzanak és nem tartoznak azok befolyása alá, akik kihagyják a műhelymunkákat stb?

Válasz:

Minden személy a csoporton belül egyenlő. Mindenki lehet olyan állapotban, mikor céltudatosan halad előre, és amikor kevésbé. Egy állandó rendszerben a személy egyenlő a többiekkel, még akkor is ha több évet vesz igénybe az, hogy megértse, hogy hol is van, elkezdjen részt venni a csoport rendezvényein és egy kicsit megértse a tanult anyagot. Ez mindenkivel másképpen történik, azonban ez nem érinti az általános előrehaladást.

Ezzel szemben, előfordulhat, hogy sajnálsz valakit. Ő eljön, részt vesz és tanul? Ő nehéz dió lehet, talán nem érti, hogy milyen fontos minden rendezvényen részt venni, ennek szükségességének érzése még nem bontakozott ki benne. Mi beszélünk hozzá, azonban ő ezeket nem hallja, süket fülekre találunk. Neki várnia kell. A legfontosabb hogy ne okozzon kárt, akkor úgy minden rendben van. Azonban ha károsan hat ránk, akkor el kell gondolkodni, hogy kizárjuk őt a csoportból.

2012-12-09, Novosibirsk Kongresszus 6. lecke

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.