Dr. Michael Laitman

Az évszázad felfedezése: a Teremtő nem teremtette a teremtményt!

Az évszázad felfedezése: a Teremtő nem teremtette a teremtményt!

Kérdés:

Milyen erőfeszítés hozza el a személynek a spirituális kinyilatkoztatást?

Válasz:

Egy személy érzései, gondolatai és tapasztalatai folyamatosan változnak, és nem véletlen, hogy azt mondják, hogy van egy tiszta és pontos törvény: “Dolgoztam és találtam.” Az edények és a Fény nem kapcsolódhatnak a beszélő szinten a mi erőfeszítésünk nélkül. Az erőfeszítés az az a további hiány, amely nélkül a Fényt nem fedhetnénk fel a beszélő szint edényében, hanem csak az ásványi, növényi és állati természet szintjein.

Ez azért van, mert először az ember körülmetélve (megszerzési vágyaktól mentesen) született, ami azt jelenti, hogy egy szent állat volt, egy angyal. Az edények összetörésének köszönhetően, azok az edények, amelyek a Teremtő lényegét hordozzák összekeveredtek azokkal az edényekkel, amelyek végül is a teremtmény lényegei. Így a Teremtő része és a teremtett lény része összekapcsolódik az edényen belül.

A személy érzései, tapasztalatai és gondolatai változnak, de azok nem hozzá tartoznak. Ezek annak a játéknak az eredményei, amely az edény és a Fény között megy végbe, ami ezeket az érzéseket hozza létre bennünk. De azáltal, hogy erőfeszítést teszek, hogy megpróbálom összekapcsolni az edényeket, amelyeket elválaszt egymástól a kölcsönös gyűlölet szakadéka, látszólag felülkerekedek ezen a gyűlöleten és így hozzáadom a részvételem az edények részéhez.

Ez az én erőfeszítésem. Így bírálom saját magam és az egész világot az érdemek mércéjén.

Kiderül, hogy a beszélő szint nem fentről lett megteremtve. Fentről csak az állati szintet kaptuk meg. Az első ember, a kezdeti lelkünk egy állat volt. De az összetörés után, nagyon ellentétes benyomásokat kapunk, ami által megalapozzuk saját hiányunkat. Az erőfeszítésünkkel elérünk egy új hiányt, ami korábban nem létezett, és ez az új hiány a beszélő szinten létezik.

Ez különbözik a többi hiánytól az ásványi, növényi és állati természet szintjein ezen a világon, és nem teremtett létezőként veszik tekintetbe a lélekben. Egy teremtett létező ami végül is a hiány, amit a mi erőfeszítésünk hozott létre! Ezt a hiányt nem a Teremtő teremtette, és így teljes joggal nevezhetjük szabad teremtménynek, ami megelégedettséget akar hozni a Teremtőnek. Ez valójában egy új vágy, egy új teremtett létező, amit az erőfeszítésünk hozott létre.

2o12.12.19, Napi Kabbala Lecke 1. részéből, “Bevezető a Tíz Szfira tanulmányába”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,282 seconds.