Dr. Michael Laitman

Szeretethez húzva

Szeretethez húzva

Az egész világ egy erő és nem anyag. Tehát a gondolatok erejének és a barátokhoz való hozzáállásodnak adsz jelentőséget. Másokhoz való hozzáállásod által korrigálod és változtatod meg a világot. Senki sem állhat ennek az erőnek az útjába. Ha egész nap és éjjel arra gondolsz és azon aggódsz, hogy milyen a kapcsolatod a barátaiddal, és hogy ennek számunkra, a világnak és a Teremtőnek jót kell hoznia, akkor te egy nagyon erőteljes tettet viszel véghez, amit semmi mással nem lehet összehasonlítani.

A gondolat ereje, a vágy ereje a legfontosabb dolog. Ha ezt a teremtés céljának megfelelően aktiválod, akkor sokkal erőteljesebben befolyásolod a dolgokat, mint egy átlagos ember.

Kérdés: Lehet ezt bizonyítani?

Válasz: A lényeg, hogy nem akarom magamnak bizonyítani. A bizonyíték egoisztikus magabiztosságot adna nekem, míg én az ellenkezőjét akarom, adakozni akarok a barátoknak, ezen erők használatával, úgy, hogy nem láthatom az eredményt. Segíteni akarok, kapcsolódni, szeretni, de nem azért, hogy jutalmat kapjak.

Végül is valami másra van szükségem: készen állok, hogy a barátokhoz való hozzáállásommal fizessek, hogy felfedezzem az egyetlen dolgot – kinek a parancsát teljesítem? Fel akarom fedni a Teremtőt és elégedettséget adni Neki ezáltal.

Aztán, el kell rejtenem az eredményt, így a jutalom nem veszteget meg engem. Így elérem azt a pontot, ahol az adakozás kezdődik.

Kérdés: Miért nem vonz ez engem?

Válasz: Mert ez az igazság ellentétes velünk.

Kérdés: Tehát hogyan haladhatok?

Válasz: Apró hazugságokkal az út minden lépésénél. Elrejted az igazságot magad elől és úgy teszel, mintha az vonzó lenne számodra és valamilyen jutalmat adna neked.

Kérdés: Mi vesz rá engem, hogy egész nap a barátokra gondoljak?

Válasz: A fontosságuk felismerése: “Ebből hasznot húzhatok, elérhetem a spiritualitást; egyébként az egész életem teljesen fölösleges. Valamit el kell érnem az életben.” Azt mondja: “Érezd és lásd, hogy Isten jó.” “Hát hol van Ő? Hogyan érezhetem őt? Sikerülnie kell délutánig, nem számít mi történik…”

Azt mondták nektek: “Ha aggódsz a barátokért, ha meghajtod fejed előttük, ha csatlakozol hozzájuk, akkor felfedezed a spiritualitást.” Te készen állsz erre; képzeld el az ízlésednek megfelelő jutalmat, amint azt mondják: “Egy gyermeket a saját útjának megfelelően nevelj.” Képzeld el a spiritualitást, mint egy vonzó, nagyszerű teret, ami lebeg a térben, erőket, és ezek magukhoz húznak.

Mindenki a saját képét festi meg. Kérj meg egy barátot, hogy magyarázza el a célt és annak fontosságát neked. Éreznünk kell a szeretet érzését: kérd azt.

2o12.12.18, Napi Kabbala lecke 4. részéből, “A Kabbala Bölcsessége és a filozófia”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.