Dr. Michael Laitman

Újjászületünk minden nap

Újjászületünk minden nap

Mi a spirituális létra kezdeti fokozatán vagyunk, ahol minden következő szinten egy különleges Fény működik, amely állandóan növekszik mennyiségben és minőségben. Hatással van ránk, megváltoztatja a tulajdonságainkat, amelyben elkezdjük megismerni a valóságot ahol megtaláljuk önmagunkat. Az egyetlen valóság a Teremtő.

Ennélfogva, a rejtett szint felfedezett szintté válik. Minden szint két összetett részt tartalmaz . Az első résznél, az ember sóvárog, hogy elérje a helyes hiányosságot, azáltal hogy lenulláza magát a környezettel szemben, és készen elfogadni az adakozást, a Felső Fény behatását, és készen az “értelem fölé emelkedni”. Ő állandóan felkészíti magát a Fény a hatására, amely az úgynevezett “dolgozik éjjel” a sötétben, MAN emel, az imát.

Ő működik az ő erejének megfelelően, és nem tudja, hogy miért sóvárog. Ez azt jelenti, hogy “Malchut” felemelkedik “Bináh”- hoz, a “Háfetz Hészéd” – hez, a hithez, és ami a legfőbb dolog a személynek, hogy a cselekedete által elégedettség adjon a Teremtőnek. Ezek a helyes cselekedetek eredményeként, a Fény befolyásolja őt és megváltoztatja.

Minden előrehaladásunk azáltal történik, hogy álladóan újjá születünk. Mondva van: “Minden napod legyen egy új nap”, azaz, hogy lehetetlen összehasonlítani mai napot a tegnappal. Mivel, minden nap egy új edény születik, és egy új alap, új Reshimó (informácios gének), új érték, amely teljesen eltér az korábbi állapottól.

A személy már megérti, hogy a tegnap cselekedete téves volt, rosszindulatú volt, vagy mint a Mitzvot (parancsolat)volt, de minden a Teremtőhöz tartozik, amely végül elviszi őt a Vele való összeolvadáshoz.

2o12.12.26, Napi Kabbala lecke, “Bevezető a Tiz Szfira Tanulmányába”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.