Dr. Michael Laitman

Előre a szeretetért

Előre a szeretetért

Kérdés:

Mit fog velem tenni mások szeretete? Miért szeressem őket?

Válasz:

Először is, nem arról a szeretetről van itt szó, amit azok iránt érzünk, aki közel állnak hozzánk, vagy a szerelmünk iránt. Sokkal inkább arról a szeretetről beszélünk, amit valaki olyan iránt érzünk, aki teljesen “semleges” számunkra. Ekkor kezdünk el egymáshoz kapcsolódni egy közös spirituális cél érdekében, amit nem érhetünk el a kölcsönös összekapcsolódás nélkül.

Útban a célhoz kölcsönös ellenszenvet érzünk, egészen addig, míg az igazi gyűlöletté nem válik. Ezzel a gyűlölettel dolgozunk, a “szív megkeményedését” érezzük minden egyes alkalommal. Néha fellángol a szeretet, majd visszazuhanunk újra a gyűlöletbe. Megtapasztaljuk az állandó emelkedéseket és süllyedéseket, mi több, főleg idegenkedést és gyűlöletet.

Így folyamatosan közömbösséget erőltetünk magunkra, ami lehetővé teszi, hogy egy külső látszatot fenntartsuk, még akkor is, ha az sehova sem vezet. Ez egy rossz állapot, egy “halott” állapot, amikor a barátok nem akarnak közelebb kerülni egymáshoz, és méghozzá azért nem, mert félnek, hogy feltárul közöttük a gyűlölet. Azonban a gyűlölet nélkül lehetetlen előre haladnunk a szeret felé, és akkor már csak a közöny marad számunkra.

Idővel azonban úgy döntünk, hogy egyszerűen nincs más választásunk: “Le kell hunynom a szememet, nem számit hogyan, de elkezdek a szeretet felé menni.”

Kérdés:

De mégis mi kényszerít, motivál engem ekkor?

Válasz:

El akarod érni a célt. Ez a vágy kényszerít és motivál téged, feltéve természetesen, hogy nem csapod be magadat. Ha becsapod saját magad, egyszerűen csak pazarold az idődet. Szóval bele kell nézned a lelkedbe és megválaszolni, hogy “El akarod érni a célt, azaz a Teremtőt, az adományozás tulajdonságát? Ha igen, akkor a barátok és a csoport számodra lett előkészítve, lépj be közéjük. Azonban ha nem, akkor egyszerűen csak menj haza.

Tilos tevékenységünket rutinba fojtani, tilos elfogadni azt a tényt, hogy a holnap, majd a holnap után ugyanolyan lesz, mint a mai nap. Mit gondolsz, a felsőbb Fényt az abszolút pihenés állapota, és azzal, a vágyaink által, edényeinkben képesek vagyunk megváltoztatni a valóságot. Semmi sem fog történni, ha nem teszel érte. Izraelnek nincs “vagyona”. Mindazok akik a Yashar-El útját követik (egyenesen a Teremtőhöz) ténylegesen építik a saját “vagyonukat,” a Fényt, amit Fentről csepegtetnek, öntenek.

2012.12.16, Napi Kabbala leckéből, “A Kabbala Bölcselete és a filozófia”

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.