Dr. Michael Laitman

A Fény ösvénye

A Fény ösvénye

Húzzunk egy spirituális tervet a jelenlegi világrendre. A kör közepén a Bnei Baruch (BB) világszervezete van. Az első kör a Bnei Baruch körül a zsidók, akik Izraelben vannak (Izrael Közössége), a következő kör az összes zsidó a világon. Baal HaSulam írt erről a “Bevezetés a Zohár könyvébe” című cikkében, ahol tisztázta belső és külső kérdését.

A korrekció, kétség kívül, csak a belső csoporttól függ. Az elkezdi befolyásolni és továbbítani ezt a korrekciót kívülre, és csak ezen az állhatatos módon, ez a korrekció elterjed az összes körben, a belső körből indulva kifelé. Tehát, minél gyorsabban tudjuk elérni az izraelieket, annál gyorsabban, könnyebben és helyesebben dolgozhatunk a világ többi részével.

Mindeközben az világos, hogy ez a köztes állapotokban van. Az izraeli és az azon kívüli zsidókon keresztül érhetjük el a külső köröket. És ez egy nagy gond, a legkomolyabb akadály az úton, különösen az Izraelen kívüli zsidók. Izraelben legalább valahogy lehetséges, hogy felrázzuk és felkavarjuk őket, de következő kör nagyon problematikus.

De mindenesetre, így épül fel a spirituális létra. A zsidók, akik a világ többi országában élnek, valahogy tartalmazzák a belső részt összehasonlítva az emberiséggel általánosan.

Míg nincs korrigálva ez a belső rész, az izraeli zsidók (ISR) és az azon kívüliek, különösen az USA-ban élő zsidók, az eljárás nem foglalja magában a világ nemzeteit (Világ). Nincs más út, csak ezen az úton terjed a felsőbb Fény, elhozva az általános korrekciót.

2012.12.24, Napi Kabbala lecke 4. részéből, “A Kabbala Bölcsessége és a filozófia”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.