Dr. Michael Laitman

A szándék meghatározza a tettet

A szándék meghatározza a tettet

Kérdés:

Mi a fizikai világban élünk, ahol számos kísértés van. Csak akkor tudunk adni, ha kapunk. Hogyan tudjuk a testi öröm vágyait az adakozásra irányítani?

Válasz:

Ha a szándék helyes az elmédben, akkor tedd, amit akarsz, mivel nem tehetsz semmi rosszat. Azt fogod tenni, amit tenned kell, hogy felemeld a tested és a lelked. Tegyük fel, hogy kétszer kell ebédelned, mert a tested úgy akarja, hát egyél, de ezzel együtt kell, hogy legyen a helyes szándékod.

Kérdés:

A vágyaim zavarni fogják a spirituális munkámat?

Válasz:

De ha helyes a szándékod, hogyan zavarhatnák? Nem létezhet egy cselekedet sem, a helyes szándék nélkül, mivel a szándék határozza meg a tett célját. Egy ember bármit tehet, ha helyes a szándéka.

Alapvetően a Kabbala Bölcsessége tilt minden korlátozást. Ha belekapaszkodsz a Teremtőbe, és úgy tartod Őt, mint egy buldog, akkor ezzel együtt a többi dolgod már megteszed. Megteszed őket, mert szükséges a fejlődésedhez.

2012.12.09, A Novoszibirszki Kongresszus 6. leckéjéből

FG

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,867 seconds.