Dr. Michael Laitman

Az egységet befolyásoló erő

Az egységet befolyásoló erő

Kérdés:

Mik az összetevői az erőnek, amely befolyásolja a barátok egységét?

Válasz:

A spirituális erők összessége a következő magasabb szint felé való vágyódásunkból áll. Egyenként nincs spirituális erőnk, de ha lenullázzuk magunkat mások irányában, és elkezdünk összekapcsolódni, a kapcsolatunk egy mezőt hoz létre, egy hálózatot, amiben a Teremtő kinyilatkoztatik.

Mindannyian csak egy pont vagyunk, még csak nem is egy vektor. A vektor akkor jelenik meg, ha kölcsönösen kapcsolódunk egymáshoz.

Az erő, ami egyesít minket, az a felsőbb Fény, a Teremtő kinyilatkoztatása.

Nincs más, csak a Teremtő és amit megteremtett – az egoisztikus vágyaink. A Teremtő kinyilatkoztatásait velünk kapcsolatban Fénynek hívjuk, és megvan a másik oldaluk, a közvetlen oldal, Hassadim, Hochma, változatos NRNHY, a Fény töredékei, módozatai.

Azáltal, hogy megpróbálunk egyesülni, hogy felfedjük a Teremtő tulajdonságait, az adakozás és szeretet minőségét, magunkhoz húzzuk, erőfeszítéseinknek megfelelően, az Ő közelségét, nem az Ő parancsára és kívánságára, hanem a sajátunkéra!

A mágneses mező hatásához hasonló törvény működik itt: igyekszem kapcsolódni a barátaimmal, kívánom, hogy a Teremtő felfedje magát közöttünk, és így elhozom a Teremtő vonzását magunkhoz. Ez egy feltétlen törvény, és semmi sem múlik Rajta; Ő nem dönt el semmit. Ő létrehoz egy törvényt, és ez a törvény végbemegy a természet törvénye miatt vagy a Teremtő miatt, az egy és ugyanaz. Ezért van az, hogy amint igyekszünk közelebb kerülni egymáshoz, a Teremtőhöz való közelségünk azonnal megjelenik. Ez a vágy fokozatosan közelebb hoz minket, felfedve a kölcsönös erőt közöttünk, mintha táplálná azt.

Hasonlóan, ahogy a gyermek fejlődése megy végbe a világunkban; erőfeszítést tesz és energiát és tudást kap; ismét erőfeszítést tesz és ismét energiát és tudást nyer. Így egy rendszeres áramlást kapunk, egymás irányába tett kölcsönös mozdulataink és egoisztikus zavarainkon való felülemelkedésünk mértékének megfelelően.

A Teremtő szándékosan teremtette meg az egoizmust bennünk, ami folyamatosan nő és változik bennünk különböző formákban, alakzatokban, fajtájában, és nem csak méretében, hanem minőségében is. Sőt, Ő ezt oly ravasz módon viszi véghez, hogy elfeledjük, hogy minden Tőle származik és kezdjük az okot a barátokban, magunkban és a környezetben látni. De valójában Ő szövi mindezt.

Minden csak attól függ, hogy mit teszünk, hogy felfedezzük, hogy ez Ő, nem feledkezünk el erről, támogatjuk egymást, és folyamatosan próbálunk közelebb kerülni egymáshoz.

2O12.12.23, Virtuális leckéből

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.