Dr. Michael Laitman

A te személyes meghívásod a Fényhez

A te személyes meghívásod a Fényhez

Kérdés:

Milyen állapotba van a személy a lezuhanás tetőpontján, és mit is kell tennie? Miben tévedünk?

Válasz:

Ha én a zuhanás aljára esek, akkor a kritikus legalacsonyabb pontban én magam nem tehetek semmit. Ez olyan, mintha kikapcsolva lennénk az összes Fénytől, amely rajtam működött.

A te személyes meghívásod a Fényhez

A Fény működik rajtam minden fejlődési szakasz során, a Körbevevő Fény 1 (Surrounding Light 1), és a befolyása alatt lezuhantam. Az ő cselekedete okozta a zuhanást, és hozzáadott egy “meghibásodott vágyat”. Végül, megtalálom magam ezen a “legalacsonyabb ponton”, amelyben nem tehetek semmit. Nincsenek itt olyan eszközök, amelyek által fel tudok emelkedni. Én  teljesen az “egó” hatása alatt vagyok.

De abban a pillanatban, amikor egy kicsit kezdek felemelkedni, az új állapot és a jelenlegi állapot közötti különbség segítségével, én már kell, hogy tegyek valamit önállóan. Az első állapotra felemelkedtem a csoport segítségével, most valamit tennem kell: MAN-t emelni, az imát, a kérést, valamilyen erőfeszítést adnom. A Fényt magamhoz kell vonzanom, ahhoz hogy elkezdje befolyását az én rendelésem szerint, és nem pedig valaki más által.

Én magamtól segítség nélkül, nem tudok felébredni és kihúzni magam a legalacsonyabb állapotból: “A rab nem tudja magát kimenteni a börtönből”. De amikor felemelkedtem egy kicsit a barátok segítségével, én már képes vagyok folytatni egyedül. Nem vagyok már rabláncon többé! Van egy barátom, aki segít kívülről kihúzni ebből a gödörből.

De miután már segítettek felemelkedni egy kicsit, én lustálkodok és ha nem teszek saját erőfeszítést, hogyha nem fordulok azonnal a Reformáló Fényhez, hanem várok, és csupán folyok az idővel a környezet segítsége által, akkor nem húzom magamra az új spirituális erőket.

Abban a pillanatban, amikor lehetőséget kapok, azonnal dolgozni kell kezdenem magamon. Ellenkező esetben, a Teremtő segíteni fog egyszer vagy kétszer kijönni a gödörből, de később otthagy, mert nem csináltam semmit magamtól. Ő segítséget küld nekem különböző módokon: a csoport, a barátok, és más módok által, de ha nem reagálok eléggé, Ő elhagy.

Tehát, ez úgy érthető, hogy Ő köteles hozzáadni a gonoszt és szenvedést ott, ahová lezuhantam, a különböző fizikai problémákat, hogy végül megértsem, hogy nincs más választásom, és fel kell hogy emelkedjek. Akkor megértem, hogy érdemes egy kis erőfeszítést tenni és előrehaladni a legalacsonyabb fizikai vágyaktól. Én próbálok menekülni a fizikaitól a spiritualitáshoz, azért mert rossz nekem a hétköznapi életemben.

Ebben az esetben, én nem emelkedek fel abból, hogy vonzom a Reformáló Fényt, hanem az állati szenvedésekből kifolyólag.

2o12.o1.o7, Reggeli lecke, “Bevezető a Tíz Szfira Tanulmányába “
BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.