Dr. Michael Laitman

Meg kell adni az időt mindegyik embernek!

Meg kell adni az időt mindegyik személynek!

Meg kell adni minden embernek az időt és a szabadságot a fejlődésre, elnyomás nélkül. Én megengedem, hogy szabadon belépjenek az osztályba, és nem akadályozok meg senkit ha el akar menni. Hogyha az illető nem árt, ha nem elmebeteg és a tanulással nem árt magának, akkor én mindig szívesen fogadom, még hogyha egyszer egy évben is mutatkozik be. Jöjjön ide, vizsgáljon meg más helyeket is, de a legfontosabb dolog neki, hogy leggyorsabban vizsgálatot tegyen. Az az én feladatom, hogy segítsek neki, és nem hogy magamhoz kössem őt.

Az emberek különböző típusú áramkörökben léteznek, amelyek egyre mélyebbek és bensőségesebbek. De ezen a ponton már nehezebbek a körülmények, mert nagyobb felelősséget vesznek a barátok magukra, és ezzel nagyobb szükségük is van a segítségre. Ezért minden kör megköveteli, hogy “a rendőrök és az őrök” egyre-egyre szigorúbbak legyenek, kívülről a legbelsőbb körig.

Ennek a szabályrendszerét magatok között kell eldönteni. A szabályok fontossága még most sem érthető számotokra, mert nem értitek a lelketek gyökerét, de idővel, magasabb elérésekben minden világosabb lesz. Például, amikor Rabbi Simon diákjai pontosan tudták, hogy milyen Szfírából származik minden barát lelke, amely az általános Tíz Szfíra rendszerében létezik.

Tiszteletet és türelmet kell adni az embereknek. Mert minden változik, és nincs senkiből két egyforma, nincs még egy olyan mint a másik. Szóval, aki évekig az osztályba jár és állandóan megjelenik, azaz visszatér újra és újra, az egy nagy munkát végez. Valamilyen módon, belefoglalja egy rendszerbe a többieket, és ezenkívül előrehalad az anyag tanulása által. Minden alkalommal befolyás alá kerül az új “Körbevevő” és a “Belső” Fény: a tanulás, a tanár, a környezetet által.

Ez egy nagyon nagy dolog! Nem eléggé értékelünk  minden pillanatot, amit megnyertünk, hogy kapcsolatban legyünk a Teremtővel, illetve azt sem értékeljük, ha csak a felfedezése irányában vagyunk. Ez is mutatja az érzelmi értékrendünk hiányosságait és a spiritualitás fontosságának hiányosságait. Ezért, a türelem nem csak egy egyszerű várakozás egy helyben. A türelem, azt jelenti hogy  megteszem amit csak lehet, azaz a maximumot hozom ki abból ami tőlem telik, és elfogadom az eredményt amit kapok!

Lehet, hogy nem leszek mindig elégedett a kapott eredménnyel, mert hiányzik annak az érzése, hogy minden a Teremtőtől származik, még a legkellemetlenebb esemény is. Mindenesetre, úgy kell látnunk a mások felé irányított türelmet, mint valamit, amelyben nagy érték van.

2013.01.02, “Bevezető a Tíz Szfira tanulmányába”

ford: BD

Lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,212 seconds.