Dr. Michael Laitman

A női Kongresszus: Egy ima

A női konferencia: Egy imádság

Kérdés:  Milyen imának kell megfogalmazódnia, a nők egységéből?

Válasz:  Egy tiszta imának kell megfogalmazódnia a nők egységes szívéből, amelyet a férfiak egységéhez intéznek, azzal a céllal, hogy azok még erőteljesebben tudjanak összeforrni, egységre lépni. Semmi több. Ugyan ennek kell megfogalmazódnia a férfiak részéről is, mivel a közöttünk lévő egységen keresztül érhetjük el azt, amit Ádámnak nevezünk, amelyen belül a Teremtő fel fog tárulni, ahogy mondva van: “ Van a nő és van a férfi, és köztük van a Shechina (Szentség).” El kell érnünk azt az állapotot, amikor a jobb és a bal vonal egyesül a középső vonalban, amelyben a Teremtő feltárul.

Tehát, most mind a nőknek, mind a férfiaknak fel kell készülniük: a nőknek a saját kongresszusukra és a férfiaknak is a saját kongresszusukra, ami ugyan azon a hétvégén lesz. S akkor, meg fogjuk látni, hogy mit kell tennünk: azt gondolom, hogy képesek leszünk megteremteni egy hatalmas vágyat, amikor a nők átadják nekünk azt az egyesített képet, amit az egységük alkot meg a spirituális nőről és a férfiak egysége ugyanígy megalkotja a spirituális férfi képét, majd pedig ezeket egyesítve képesek leszünk elérni a spiritualitást. El tudjuk kezdeni megérezni, mennyire hiányzunk mindannyian a spiritualitásból, ahogy azt a megszerzési edényeken belül elkezdjük érzékelni, és ahogy az adakozás minőség elkezd megjelenni a kölcsönkapcsolatokon keresztül, azaz azt, ahogy a Teremtő feltárul köztünk. Ez az, amit el kell érnünk!

Tehát az általános női vágy (Hissaron) akkor jelenik meg, amikor önmagunk fölé emelkedünk, hogy összetapadjunk a Teremtővel. Majd a Teremtőhöz vezető utunk felé megérezzük, hogy mennyire szükségünk van arra, hogy megtaláljuk a bennünket kiegészítő férfi részünket.

Ez a végső kapcsolat! Az ember érezheti, hogy ez örömmel tölti ki és, hogy ez a kitöltés, a legnagyobb extázis maga! Ezt lehetetlen szavakba önteni! Képzeljünk el, az összes embertől származó, különböző örömöket, melyek ez elmúlt, néhány millió évben bukkantak fel a Földön, és ez az öröm, amit a végső kapcsolat jelent, még ennél is milliószor nagyobb! Nincs semmi ehhez hasonlítható, és ez még csak a Nefesh de Nefesh Fénye, amely a legkisebb spirituális Fény.

Virtuális Leckéből 2013.01.16

ford: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,386 seconds.