Dr. Michael Laitman

Egy lelki kaleidoszkóp

Egy Lelki Kaleidoszkóp

Amikor előrehaladunk a korrigálásunkban az összes szándékunkat az egység felé kell irányítani, és egyikünk sem irányíthatja a saját maga számára. A szívbeli pontunk az egyetlen személyes dolog, amink van. Mi mást tud tenni ez a szívbeli pont, mint elérni az egységet a kollektív testnek a többi részével amiből majd megkapja a spiritualitást?

A különböző próbálkozásunk által, hogy elérjük a kollektív testet számtalan formát és képet fed fel számunkra amiket olvasunk a Tórában: Fáraó, Angyal, Mose, Ábrahám, Izsák, Jacob, és sok mindenki más. Kik ezek? Ők képek az egész emberiségről, a csoportról, és a világ megszerzi őket a megszerzése fokozatához képest.

A kép ami le van írva a Tórában az általános lélek képében van ami folyton változik és egy új alakban mutatja be magát. De az csak akkor nyilvánul meg, hogyha egyfolytában az egységre törekszünk. A Zohár Könyvében beszélnek róla. Minden szó és minden sor a Könyvben egy mélyreható, fokozatos kinyilatkoztatást képvisel, ameddig az teljesen ki nem nyilvánítja magát “egész Izrael szemében”. Nem véletlen, hogy ezek a szavak az utolsó kifejezések a Tórában.

Csak akkor fedezzük fel a spirituális formákat amikor összekapcsolunk.

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.