Dr. Michael Laitman

Mikor van felderítve a szeretet?

Mikor van felderítve a szeretet?

Kérdés:

Az imát, ezt kivánja a szívem. Sokszor adsz egy példát a tíz kabbalistáról akik utálatot éreztek mielőtt felderítették a szeretetet. Valóban, abban a pillanatban, az imájuk arra volt hogy kitöröljék egymást, és ahelyett szeretet lett felderítve. Ez hogyan lehetséges?

Válasz:

Nem az volt az imájuk. A Teremtő azt úgy intézte. A Zohár könyvében mondva van, hogy mindig a közös munka előtt a könyv írói úgy érezték, hogy az utálat segítette őket. Koncentrálniuk kellett együtt a szándékra, hogy felemelkedjenek az utálat fölött, hogy felderítsék a szeretetet bennük, és ezen az új szinten megírhassák a könyvet. Folyton így volt.

Nekik, több millió ok tűnt fel, hogy elválassza őket a kapcsolattól, a csoporttól, nem is beszélve arról, hogy az utálat azokon a szinteken egy szörnyű csapda volt, amit a Teremtő tett oda számukra.

Kérdés:

Azt értem, hogy velem nem ugyanaz az utálat. De ha erős ellenségeskedést érzek egy barát iránt, el kell kapnom magam ebben, és állítsam meg, vagy emelkedjek fölé, és értsem meg, hogy a Teremtő adja ezt nekem?

Válasz:

Az elejétől kezdve, valakinek meg kell határoznia, hogy az benned található, és felismerjed hogy nem hozzád tartozík. Egy fogaskerék vagy, amiben valamilyen információ bele van ültetve, és azt érzed magadon belül, és így azt hiszed hogy a tiéd. Honnan származík ez a beültetett információ? A Teremtőtől. Beléd ülteti ezt az adatot, hogy megváltozhassál az ellenkező irányba és készítsél egy kapcsolatot Vele, hogy Ő fel legyen derítve különösen a csoportban, különösen az utálatban, az elidegenítésben.

Hogyha a csoport közömbös, akkor nagyon nehéz dolgozni vele, de be kell fejezni ezt a szintet annyira gyorsan amennyire csak lehet. Az utálat egy  felébredést ad, és a közömbös állapot valamennyire ködös. Kezdjél el dolgozni, fektess be a köztünk lévő kapcsolatba, és komoly elutasítási erőket fogsz látni.

2012.12.09, Novosibirski Kongresszus 6.leckéből

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.