Dr. Michael Laitman

Fény és sötétség: újraértékelés

Fény és sötétség: újraértékelés

Báál HáSzulám, “Shamati” cikkéből, 34. pont:”Az ember amikor szenvedést érez, nem szabad, Isten őrizz, rágalommal beszéljen. Ilyenkor kérni kell a Teremtőtől, hogy adja meg neki a hit erejét, a jogot a jó és a jóindulatú állapothoz. Nem azért akar jót kapni, hogy élvezetet szerezzen magának, hanem azért hogy ne beszéljen rágalmazással, Isten ments, mert ez fáj Neki.

És ha már szenved, akkor a Teremtő meghallja imáját, közel viszi Hozzá, és elnyeri az összetapadást Vele. A szenvedést a szétválasztottság miatt érzi, ez okozza hogy elnyeri az összetapadást. Ahogy mondva van: “A Fény megkülönböztet a sötétségtől”.

Mi már tudjuk, megértjük és érezzük ezeket a felismeréseket. Minden szinten csak ellentétes irányából juthatunk a helyes felismeréshez. Előnyösebb az adakozás tulajdonsága mint a megszerzés jövedelme, át kell rendezzük újból a “Fény” és a “Sötétség” kritériumát, a megszerzésből az adakozás szintjére. Belső erőfeszítéssel, gondolatainkkal, a csoport segítségével, és tanulással kérni tudjuk a korrekciót, hogy jöjjön a Fény, és mutassa meg nekünk, hogy valóban mi a “Fény ” és a mi a “Sötétség”, mert ez ellentétes a mostani elképzelésünkkel. Jelenleg az egoista fizikai kitöltést nevezzük “Fény”nek és a kitöltés hiányát “sötétség”-nek.

A Reformáló Fény által képes vagyok a felismerések fölé emelkedni a spirituális megfigyeléshez. Akkor a “Fény” eltávolít magamtól, és közelít másokhoz, a Teremtőhöz. És ezt a skálát kell megépíteni az ellentétes előző megközelítésből.

Ha azelőtt utáltam valakit, élveztem hogy nekem több van mint neki. Ha most megpróbálok felemelkedni az adakozás tulajdonságához, és minden ellentétes irányba fordul: az érzésemben marad az utálat, de legyőzöm magam, és örülök, hogy van neki, és én okozom az ő kitöltését, és ez lesz valójában az én kitöltésem is. Számomra öröm, az engem gyűlölő öröme, és az általam gyűlölt ember öröme élvezetet okoz nekem, én is élvezem azt, amit ő élvez. Élvezem, hogy örömet szerezhetek neki, így felülemelkedek az én gyűlöletemen.

Minden ilyen diagnózis egyre több egyéni részletből tevődik össze, és általában minden ötlet csak a mi egyéni erőfeszítéseink által tárható fel a csoportban. Az együtt tanulással és a Reformáló Fénnyel elérjük a változást, a belső visszafordítást…

2013.01.27, Báál HáSzulám, “Shamati” cikkéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,637 seconds.