Dr. Michael Laitman

Felnézek a barátra?

Felnézek a barátra?

Kérdés:

Lehetséges gyorsítani a szívben található pont felébredését egy személyben?

Válasz:

Igen, ez lehetséges, méghozzá két módon is, de előtte hadd magyarázzak el valamit: az emberek, akikben még nem ébredt fel a szívben lévő pont, a „világok nemzetei” szinthez tartoznak, másnéven „AHP” (AHAP). Azokat, akikben ez a szikra már felébredt, „Israel”-nek (Yashar – El) nevezzük, ami arra utal, hogy ők már vágyakoznak a Teremtő irányába. Őket már vonzzák felfelé és nekik azokra kell figyelni akik lejjebb vannak, tehát a szívben lévő pont két tevékenység által ébreszthető:

1.Külső tevékenység – anyagaink terjesztése,integrál képzés (integral education), könyvek és filmek által

2.Belső tevékenység – a közöttük levő kapcsolat által amely mindenkire hatással van az őket összefűző rendszeren keresztül, függetlenül attól hogy ennek tudatában vannak-e, vagy sem.

Felnézek a Barátra?

Kérdés:

Ez a rajz illusztrálhtja, hogy mi az a külső és belső csoportmunka?

Válasz:

Igen. A felső rész (piros mező) a szívben lévő pontok munkáját jelöli míg az alsó (kék) jelöli azokat a vágyakat, amelyek kapni szeretnének. Ezek alkotják a csoport „testét”.

Kérdés:

Ez azt jelenti, hogy egyik oldalrol én együttmúködök a barátommal akit a saját reflexiómnak tekintek és magamban korrigálom az ő jellemzőit, másik oldalról pedig odafordulok hozzá, és egyenesen a szemébe mondom: Hé, te valamit rosszul csinálsz!

Válasz:

Nem ez a spirituális munka. Nekem nincs szükségem arra, hogy korrigáljam a Barátom jellemzőit magamban, hiszen ha ő a Barátom, akkor ő a Teremtő akaratából ilyen és van itt. Én felemelem rá a tekintetetmet, és tökéletesnek látom őt. Ha én azt látom, hogy valami nincs rendben benne, akkor én azt azonnal saját jellemzőmnek látom.

Felnézek a barátra?

Tehát, nekem nincs egyetlen panaszom sem a barátomra. Nekem saját magamra van panaszom.

Összességében nekem állandóan nagylelkűséget, bizalmat, örömet kell a barátom felé mutatnom a spirituális úton valamint törődnöm hogy a csoportomon belül mindenki megkaphassa a „Reformáló Fényt” rajtam keresztül.

2013.01.29, Reggeli lecke, a Zohár könyvéből

RB

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.