Dr. Michael Laitman

A Zohárt magunkban fedezzük fel

A Zohárt magunkban fedezzük fel

Kérdés:

Ön azt mondta, hogy a Zohár olvasása alatt fel kell fedezzük magunkban ugyanazt a spirituális tulajdonságot, amelyről a könyv beszél. De ugyanabban az időben nehéz gondolni a barátaimmal való kapcsolatra.

Válasz:

Mi magunkban nem tudjuk felismerni ezeket a spirituális tulajdonságokat, mivel nagyon mélyen rejtve vannak.

Például, néha mérges vagy egy emberre kit szeretsz, például a feleségedre, hogy kezded utálni őt. És ha abban a pillanatban valaki azt mondja neked: “De szereted őt”, akkor te dühösen: “Én szeretem őt? Én utálom őt!”. Ez rejtett szeretet és a gyűlölet feltárult. Néha, éppen ellenkezőleg, néhány kedves szó felébreszti benned a szeretetet, te szeretsz és mindent csodálatos. Akkor hol van a gyűlölet? Ő mintha nem is létezne.

Így bennünk is megtalálható minden spirituális felismerés, amelyről a Zohár mesél, “Jakob”, a “Tóra könyve”, középső vonal”, de azok mind bent rejtve vannak és nem ismerjük fel őket.

A legfontosabb dolog a szándék. Én is hasonló kérdéseket kérdeztem Rábáshtól, amikor tanultuk a Tíz Szfira tanulmányába ezeket a “technikai részleteket”, mint “Kruma DeAvira”, “Moha DeAvira”, “Gimel Tiknei Dikna” és másokat. Ez egyáltalán nem érdekelt, nem tudtam magamhoz kötni. Akkor én megkérdeztem tőle, hogy ez idő alatt gondolhatok magamra , hogy ki vagyok én , mi, minek és miért? Ezek belső vizsgálatok, amelyek megjelennek bennem el kell nyomjam és csak arra kell gondoljak amit a könyv ír? Rábásh azt mondta: “Nem. Te most csak azzal törődj, hogy helyes szándékod legyen, hogyan közelebb kerülj az adakozáshoz”.

Később meg fogod látni, hogy mindent, amit gondolsz az állapotodról, a csoportról és a Teremtőről, és minden amit bárhol a könyvbe írva van, erről beszél. Te hirtelen érezni fogod: “Wow, ez rólam beszél! Hogyan Báál HáSzulám, és a Zohár könyv tagjai tudták abban az időben, hogy én pontosan ma arra fogok gondolni ami írva van ebben a szövegben?”. Ez így fog történni.

2013.01.28, Reggeli lecke, a Zohár könyvéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,845 seconds.