Dr. Michael Laitman

Megfelelő helyen, megfelelő időben, a helyes céllal

Megfelelő helyen, megfelelő időben, a helyes céllal

Kérdés:

Mit jelent a Teremtő szavai: “Bárcsak elhagynátok, de a Tórát őrizzétek meg”?

Válasz:

Ez arra utal, hogy a személy erőfeszít tesz, nem a helyes helyen, nem a helyes időben és nem a megfelelő céllal. Sok feltételnek kell egyszerre érvényesülnie.

Először is, meg kell szervezni egy csoportot. Csoport nélkül az ember nem tudja, hogyan lépjen ki az ő egójából. Ő hiába mond sok szép szavakat, de ez nem valósul meg a gyakorlatban.

Ezen túlmenően, türelmesnek kell lennünk, és megértsük, hogy ez egy felhalmozódott folyamat, amelyhez csatlakoznak erőfeszítéseink, és elvezetnek minket az eredményekhez. Ez hasonló egy számlálóval, ahol a kerekek forognak, és egy bizonyos ponton a képernyőn a szám hirtelen megváltozik, és a “0” helyett megjelenik az “1”. Aztán megint a kerekek sok ideig forognak, amíg a szám ismét megváltozik a “2”, és így tovább.

Meg kell érteni, hogy amíg a számláló nem változik a következő számig, eltelhetnek hetek és hónapok. De a hetek nem haladnak, ha abban az időben nem fektetünk be erőfeszítést. Itt a személy elkezdi megérteni, hogy nincs ereje és vágya, és ő nem képes tenni semmit sem, és mindent abba akar hagyni. A teste húzza az üres tevékenységbe, ami a legfontosabb, hogy ne érezze a nehéz helyzetet.

Mi már megértjük, hogyan történik mindez. És itt a személynek meg kell találnia a támogatást, ” Tóra támogatóit”, akik a barátok és segítenek egyik a másiknak. A gyengeségünk onnan ered, hogy nincsen közöttünk kölcsönös segítség, és minden csak erre van építve. Csak a kapcsolatban van az erő, és ha a kapcsolat megszűnik, akkor senkinek nem lesz ereje.

A Fény ragyog rám a másik oldalon, lassan növekedik a megszerzési vágyam egy grammnyit, és én rögtön lezuhanok, készen vagyok elfelejteni mindent, feküdjek le, és ne tegyek semmit, hagyjanak békén. Legalábbis fizikailag nem szabad ily módon megengedjük magunknak hogy leesünk, a környezet hatással legyen rám, hívjanak fel ha nem érkezek a leckére, ébresszenek fel otthon.

Ilyen megállapodásokat kell kötnöm a környezettel, hogy ő működjön rajtam. Még otthon is építek egy ilyen rendszert, még a barátok között is, hogy ne hagyjam ki a reggeli leckét. Én előkészítem magam, mivel szenvedek, ha nem jövök el a reggeli leckére.
De mindezt előre el kell készíteni és nem a zuhanás idején. Már kezdettől fogva aggódnom kell, hogy kötelezzenek engem eljönni tanulni, amikor erő nélkül leszek.

Elrendezek mindent, hogy nem tudjak otthon maradni, mert különben mit mondana a családom? Nem tudok kifogásokat találni egész nap, hogy nem érzem jól magam. És a barátok elkezdenek felhívni és kérdezni, hogy mi történt velem, hova tűntem el, és ez szégyen nekem.

Ha kapok “nehézséget a szívre”, akkor csak ilyen eszközök lehetnek hatással rám. Abban a pillanatban nem tudok tenni semmit, de én előre elkészítettem a magam támogatását, és ugyancsak az és számlámra írható.

2013.01.30, Reggeli lecke, “Bevezető a Tiz Szfira tanulmányába”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.