Dr. Michael Laitman

Hogyan tudom a saját magamról való gondolkodásomat megállítani?

Hogyan tudom a saját magamról való gondolkodásomat megállítani?

Kérdés:

Melyik edényben fedezi fel a személy a spiritualitást?

Válasz:

A Visszatérő Fényben, azaz az adakozásban, amikor is a személy már másokért jobban aggódik, mint saját maga iránt, a többi ember fontosabb, mint saját maga.

Kérdés:

Mit kell eltörölnie a személynek, hogy megszerezze a spiritualitás edényét?

Válasz:

A gondolatait, melyek saját maga számára irányulnak. Hogyan tudom azt megtenni – ki tud csak saját magára gondolni – hogy olyan állapotba kerüljek, amiben teljesen megváltoztatom magamat, ami által jó leszek másokhoz? Hogyan szerezhetek ilyen vágyakat? Hogyan képes erőt találni ahhoz a személy, hogy ilyen erőfeszítéseket tegyen?

Ekkor a Reformáló Fény segít engem. Ezt hívják úgy, hogy Egyiptomból való kivonulás csodája. Érzéseimet (szívben) és az elmémet kivonom a vágyaim kontrollja alól, magamról való gondoskodás alól és másokban helyezem azokat. Természetesen, ezt nem egyedül teszem. A rab nem tudja kiszabadítania magát a börtönéből, és te sem vagy képes arra, hogy kihúzd magadat a hajadnál fogva. Végül is, a vágy és az önmagunk iránti aggódás a mindenem amim van.

Azonban a Fény eljön és kiveszi a vágyból az aggodalmat ás áthelyezi másokba. Aztán elkezdek törődni velük, mint ahogy egy anya aggódik a gyermeke iránt. Végtére is, ugyanez a dolog történik vele is, csak egy egoista szinten: olyan ez, mintha hipnotizálva lenne az aggódása által a kisbabája iránt, ahogy nézte minden alkalommal és aggódva érte. Ha nem ismernénk ezeket a folyamatokat a világunkban, akkor azt gondolhatnánk, hogy elment az esze.

Ilyen a Fény munkája is, mint ahogy egy anya számára nem szükséges kérnie, hogy képes legyen szeretni a gyermekét, ő egyszerűen csak szeretet ad számára Felülről. A mi esetünkben azonban más a helyzet. A személy Válaszúthoz érkezik: “Továbbra is az “állati” szinten akarsz maradni? Rajta. Azonban ha fel akarsz emelkedni a spirituális szintre, aktiválnod kell ezeket az erőket.”

Folyamatosan fejlesztened kell magadat, bölcsé kell válnod, és mihamarabb meg kell szerezned a Teremtő elméjét annak érdekében, hogy aktiváld Őt. Ez a különbség a két szint között – a tény, hogy te aktiváltad Őt. Arról szól ez, hogy Őt ezt mondja: “A fiam legyőzött engem.”

2013.02.06, Reggeli lecke, a Zohár könyvéből

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.