Dr. Michael Laitman

A Világ egy szabad ponttal

A Világ egy szabad ponttal

Kérdés:

Miért kell a személynek hangosan kimondania, hogy “A világ számomra lett megteremtve”?

Válasz:

Az embernek fel kell fedeznie, hogy a világ számára lett megteremtve, azaz, minden ami benne és körülötte létezik, az összes tulajdonságok és cselekvések amit lát, a lelke korrigálása felé irányítják és vezetik őt, de ez csak akkor fog működni, ha mindezt megfelelően használja, és nincs semmi más ezen kívül.

Mindenki előtt és körül az Eyn Szof (Örök) világa, de úgy érzékeli az Eyn Szof világát, mint egy képét ennek a világnak. De ha vissza tudnánk térni az eredeti állapothoz, – az Ein Szof világához, amelytől eltávolodtunk,- azaz, annak az elvnek az alapján, hogy: “Nincs más Rajta kívül”, és hogy “Ő jó és jót tevő”, azáltal hogy egyetlen ponttá sűrítjük az összes pontot , ha mind egy témáról beszélünk, és egy gyökérhez tartozunk, és visszatérünk a célhoz, akkor mondhatjuk teli torokból, hogy az egész világ csak értünk lett teremtve.

Mindenkinek ezt kell tennie: Mindenki a saját világában fedezi fel ezt a világot. És másokban is felfedezi önmagához hasonlóan a saját lelkének erőit, és csak ő az egyetlen akinek megvan a szabad választása. Most úgy tűnik számára, hogy más erők is léteznek a világban rajta kívül. De ez csak azért van, mert még nem érte el azt a felismerést, hogy az egész világ benne található, bemutatkozik benne és érte volt teremtve, azért hogy képes legyen felfedezni a teljes egységet.

2013.02.20, Báál HáSzulám irásaiból, 08-as. Levél

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.