Dr. Michael Laitman

Teljes sebességgel az új civilizáció felé

Teljes sebességgel az új civilizáció felé

Ma az emberiség egy új és teljesen ismeretlen rendszerben találja magát. Annak érdekében, hogy jobban megértsük, vegyünk egy példát arról, hogy egy fél évszázada egy ember, aki meghatározott családi, szociális és gazdasági kapcsolatokhoz szokott egyszer csak megérkezett egy idegen országba, mondjuk Amerikából Oroszországba, ahol minden más volt, és ő egyszerűen nem értette, hogy miért van minden úgy rendezve és szervezve ahogy.

Az amerikaiak csodálkoznak, hogy Oroszországban miért olyan nehéz végrehajtani egy meghatározott tervet. Mivel náluk hirtelen megjelenne egy vállalkozó, aki magáévá tenné az új ötletet, megvalósítaná és keresne vele. És Oroszországban, ez lehetetlen volt, és ezért minden nagyon szegényes állapotban maradt.

Megfordítva, ha te, egy orosz Amerikába jössz, hatalmas individualizmust, versengést találsz, összességében senki nem törődik a másikkal, mindenki egy szűk látókörű individualista és csakis saját “Maga” érdekli. És ez a társadalmi norma.

Tehát, egy más ilyenforma félreértése megdöbbentette az embereket, akik egy másik rendszerben találták magukat.

És most, az egész emberiség “belép” egy új rendszerbe, mintha vonaton ülnének, ami gurul tovább és hirtelen belép egy hatalmas ismeretlen parkba, egy teljesen új civilizációba, ami a kölcsönös megértésen és együttműködésen alapszik. Ezzel együtt, a természetet, amellyel születtünk annak mozgásával és epekedésével, nem vettük figyelembe, csak ezt a valóságot, amelyet számunkra készítettek elő. De nem azonnal találjuk magunkat egy merev rendszerben, ami teljesen, kölcsönösen összekötött, ahol csak az egységes érzékeléssel tudunk boldogulni; a természet fokozatosan hoz el minket ehhez ezzel ösztökélve minket az evolúció útján.

A KabTV “Szakmai titkok” című 13/2/5-ei adásából

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.