Dr. Michael Laitman

A megosztott tér, amelyben egy család születik

A megosztott tér, amelyben egy család születik

Kérdés:

Milyen állapotokon kell keresztül mennünk, mialatt létrehozzuk a családi kapcsolatokat míg elérjük a teljes egységet?

Választ:

Először a feleségem segítségére van szükségem, amit “segítség valami ellen”-nek nevezünk, így megvizsgálhatom magam és egyesülhetek és felfedezhetjük egymást amennyire az lehetséges. Fel kell fedeznem, hogy a másikat egy eltorzult alaknak látom, amit az ego vetít ki elém. Ez a pszichológia, amit meg kell tanulnunk; így kell mindenkit oktatnunk, hogy érett felnőttek lehessenek, akik megértik a saját érzéseiket és különleges tulajdonságaikat. Akkor egy ember képes lesz az összes különleges tulajdonságát megfelelően használni a szüleivel kapcsolatban.

Először kapcsolatot építesz a feleségeddel, megrajzolva az ő képét és a magadét, és eldöntöd, hogy milyen mértékben tudsz belelépni és ő milyen mértékben tud belelépni a tiedbe, és hol találkoztok. Azzal az alapvető felfedezéssel kezded, hogy megérted két egoista vagytok, akik szembenéznek egymással egy végtelen távolság által elválasztva. Most mindenkinek el kell hagynia a kiindulási pontját és el kell kezdenie közelebb kerülni a partneréhez.

Minél közelebb kerülök a túloldalhoz, minél jobban eltávolodom a saját természetes kiinduló pontomtól annál nehezebbé válik számomra, hogy tovább haladjak. Ez ugyanúgy egyre nehezebb a feleségemnek, ahogy ő “magával” marad. Meg kell köszönünk egymásnak ezeket az erőfeszítéseket, és így képesek leszünk közelebb jutni egymáshoz. Mindez a kölcsönös engedményeinknek köszönhetően történik, míg el nem érjük a belső kapcsolódást.

Ez az a pontja a kapcsolatnak, ahol már képesek vagyunk feladni saját alapunkat és kapcsolódni. A kapcsolódás azt jelenti, hogy azt kapom a feleségemtől, ami számára nélkülözhetetlen a személyiségének megfelelően, így az számomra is nélkülözhetetlen lesz. Tehát a kapcsolódás létrejön közöttünk, egy kapcsolat, kölcsönös összeolvadás. Mindannyiunkban vannak kidudorodások és bemélyedések amelyekkel kapcsolódunk.

Ami fontos a feleségemnek az nekem is fontos kell, hogy legyen és ő ugyanezt teszi velem szemben, így egy megosztott tér alakul közöttünk. Ebben a térben dolgozva, erőfeszítéseinknek köszönhetően, hogy kitartsunk a kapcsolat mellet a különböző állapotokban, segít, hogy kapcsolódjunk. Ezt a megosztott teret párnak nevezik.

Hatalmas területek vannak a megosztott tér mellet, ami csak hozzám illetve hozzá tartozik. Olyan, mint két egymást metsző kör, közöttük egy közös területtel, ahol úgy kapják meg egymás vágyait, mintha a sajátjuknál fontosabbak lennének.

A megosztott tér, amelyben egy család születik

Tudom, hogy nincs választásom és hogy ezek a feleségem szükségletei. Mit kell tennem azokkal a területekkel, amelyek továbbra is külön vannak? Dolgoznunk kell rajtuk, azáltal, hogy kitisztítjuk azokat, és közös erőfeszítéssel megtesszük mindezt a vágyunkkal, hogy egy egészet hozzunk létre kettőnkből.

A megosztott tér, amelyben egy család születik

Ha tudjuk, hogyan kell egyesülnünk egy egész családdá, akkor ugyanígy sikerrel járhatunk nagyobb külső körökkel, és még külsőbb körökkel, míg az egész világ egyetlen személlyé válik. És akkor nem lesz globális összetett válság. Van egy csomó minden a világon, de rossz irányban fejlődtünk. Ahelyett, hogy mindent az ember érdekében fejlesztettünk volna, azért cselekedtünk, hogy ártsunk neki. Ez olyan, mit egy pár, aki be van zárva egy lakásba és képtelen kijönni egymással, és ezért készek felégetni mindent kölcsönös gyűlöletükben; ez ugyanaz a helyzet és ugyanaz a probléma.

A “Beszéd az Új Életről” 2012/7/25-ei kiadásából

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.