Dr. Michael Laitman

A Teremtő ajándékai

A Teremtő ajándékai

Kérdés:

Mit jelent a “Teremtő ajándékai”?

Válasz:

Ajándékot adunk annak, akit szeretünk! És ajándékot kapunk, attól, akit szeretünk. Nincs semmi kétség, ez a szeretetből származik. Az is lehetséges, hogy valaki ad neked egy “ajándékot” a szolgáltatás kompenzációjaként, vagy megvesztegetésként.

Meg kell értenünk, hogy mi a valóban önzetlen ajándék. Az-e, amely szeretetből, az ajándékozónak az ajándékozotthoz való közelségéből származik, és a célja, hogy közösen élvezzünk valamit, vagy az ajándékozó meg akar-e engem “vásárolni”, magához kötni, hogy később kihasználhasson az ő érdekében? Tehát az ajándék szolgálhatja az ajándékozó vagy a saját érdekemet, vagy mindkét fél érdekeit.

Teremtőtől az ajándék többféle adakozásban érkezik hozzánk, az egyiket közülük nevezhetjük “ajándék”- nak. Mondva van: “Aki gyűlöli az ajándékot, az éljen”. itt “ajándék”-nak az egónk számára van jelentése. Az egó, a megszerzési vágy az, amely ingyen kitöltést, ingyen ajándékot akar.

A valódi ajándék az úgynevezett “erőfeszítést tettem és találtam”. A “találás” is egyfajta ajándék, mert szeretetből adták, akkor is ha nem érdemeltem meg. Vagyis ez nem közvetlen következménye a munkámnak, hanem “erőfeszítést tettem és találtam”. Mindenesetre ez nem jutalom, hanem egy “talált” ajándék.

Ezek nagyon kifinomult különbségek. Ezt persze csak az érzékeli, aki egyre jobban és jobban megtisztítja az edényét (érzékelését), majd felfedez benne mindenféle tulajdonságokat, és különböző neveket ad nekik.

Csak azzal a feltétellel lehetséges ajándékot kapni, amennyiben ez segít a munkában. Ahogy mondják: “Nyissál meg számomra egy tűhegynyi nyílást”, hogy egy szálat átereszthessek azon, és az elindíthassa az “öltést” a munkában. Ily módon készen állunk elfogadni ajándékot a Teremtőtől, mert különben nem tudtunk közeledni Hozzá.

A Tórát hívhatjuk ajándéknak, mert a Fénye reformál. Szóval megkapom ezt az ajándékot, bár nem érdemlem meg, és ezen keresztül korrigálni tudom magamat, hogy elérjem az összeolvadást a Teremtővel. És ezzel az ajándékkal együtt visszatérek a Teremtőhöz, mintha kölcsönt vettem volna egy boltból, és most azt visszafizetem.

Tehát ezt a fajta megszerzést és adakozást nevezzük “ajándék” – nak.

2013.03.27, Báál HáSzulám írásaiból, 52-es Levél

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.