Dr. Michael Laitman

Fogadd el a feladatot dolgozni az Úrnak

Fogadd el a feladatot dolgozni az Úrnak

Kérdés:

Mit tegyek ” Tíz Szfira Tanulmánya ” tanulása közben, ha kétségbeesés jelenik meg, mivel nem értem teljesen a szöveget?

Válasz:

Nincs ok a kétségbeesésre. Tanuljuk a cselekedeteket amelyet a személy végrehajt, aki már megkapta az erőket, hogy megvalósítsa magát. Ő képes függetlenné válni, és ellenállni a kísértésnek, hogy a saját javára tegyen valamit, kizárólag mások javára. Ő egy ilyen döntést kap.

És akkor képes megvizsgálni és érezni magát. Képes érezni mások hiányát. Ez az, amit mi nem tudunk megtenni most a jelenlegi helyzetben. A mások hiányát egy teljesen semleges, objektív módon kell megvizsgálnunk, hogy megtudjuk, mi jó az ő számára.

Nem azt, amit ő akar, mivel ha lenne fegyvere, talán főbe lőné magát. Ehelyett keressük az utat, ami jó a gyerek számára. Lehetséges, hogy az, amit a  gyerek  akar az árthat neki. Pontosan azt kell adni neki ami előnyös, és olyan döntést kell hozni, ami teljesen el van vágva az ő saját érzelmeitől.

Ehhez azt kell látni, hogy mi a teremtés célja, mi a Teremtő a felfedezése és a Vele való összeolvadás a jelenlegi helyzetben, és pontosan ez ami segít előrehaladni. Ez a legfontosabb, így tudok legjobban segíteni az ő előrehaladásában. És azáltal hogy én segítetek neki, én is haladok előre, így jutok el Teremtővel való összeolvadáshoz, így érem el a formaegyezőséget Vele.

Ha én integrálom magam a csoportba, és kissé segítek a barátoknak az előrehaladásukban, ez azt jelenti, hogy most úgy kapcsolódtam velük, mint a Teremtővel. Csakhogy a Teremtő maga nem képes a barátokat ebbe az irányba mozgatni, ezt csak én tudom megtenni.

Ő megadta nekem a lehetőséget erre, ami azt jelenti, hogy integrálódtam a Teremtő munkájába.

2013.03.18, “Tíz Szfira Tanulmányából”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.