Dr. Michael Laitman

Nehéz megtapasztalni az élvezetet

Nehéz megtapasztalni az élvezetet

Az ember fejlődését egész út mentén az kíséri, hogy fél elkezdeni élvezni az élvezeteket. Nem csak nem attól fél, hogy élvezze a Fényt és megszegje a megszorítást,- mert ezt elkerülheti, mivel csak egyszer volt a törés,- attól is fél, hogy eltudja-e viselni az élvezeteket, amelyek felfedeződnek a Teremtő irányába való adakozásában.

Mert a Teremtőhöz való hasonlóság érzése hatalmas élvezeteket hoz. A személy érzi, hogy a Teremtő élvezi azt, amit ő tesz, a tényt hogy teljes összeolvadásra készül Vele. Ez egy olyan élvezet, ahogy a baba érzi az anyja közelségét, és anya élvezetet kap tőle, így kölcsönösen élvezetet adnak egymásnak.

Az ember nagyon nagy félelmet érez, mivel hatalmas élvezetek fedeződnek fel. A Nefes de Nefes helyett felfedeződik a NRNHJ dé NRNHJ! Ez egy hatalmas Fény, amely feltárul az érzésében amikor adakozik a házigazdának. A teljes NRNHJ a Teremtő felé való adakozásából születik meg, amely feltárul a személynek. Pontosan erre kell koncentrálnunk az összes munkánkat.

A spirituális munka nem az ételtől,- amely a királyi asztalon van,- hanem a házigazdától, az összeolvadás érzéséből jelenik meg, hogy olyanná váltam mint Ő. Mivel képes vagyok olyan cselekedeteket végezni mint Ő, ezért élvezeteket kapok ebből, mert hasonlóvá váltam a Teremtőhöz. Én elégedett vagyok attól, hogy megelégedéssel szolgálok a Teremtőnek, és az Ő szeretete áramlik felém.

Ebben fedeződik fel a Fény és a nagy élvezetek, amelyek korábban nem léteztek a teremtett lény számára a döntésekben, az érzelmekben, a válaszokban. Szóval először meg kell szerezni az ú.n. “félelem” edényét, mert egyébként nem kezdhetsz bele semmilyen helyes cselekedetbe, mert így minden ami feltárul, azonnal eltűnik eredmény nélkül.

Ez olyan, mintha bort akarnák önteni egy zsákba és az azonnal kiszivárogna, vagy lisztet egy hordóba, hiszen elromolna. Mindennek megfelelőnek kell lennie egymással, minden edényt a megfelelő tartalommal kell megtölteni.

Tehát a személy fél élvezni Teremtő szeretetének nagyságát. Amikor már kölcsönös viszonyban van vele, érzi a két Hávája-t: az Egyenes Fény Hávájája és Visszavert Fény Hávájája között, amelyek “összeolvadnak”. Egy olyan erős Fény tárul fel, amely a valóságban sosem létezett. Ha a személy, felkészíti magát erre az élményre, akkor képes helyesen felfedezni a Teremtő állapotát, és megmaradni az adakozás tulajdonságában.

2013.03.15, Báál HáSzulám, “Shámáti” cikkéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.