Dr. Michael Laitman

A kapu ismeretlen

A kapu ismeretlen

Báál HáSzulám, “Bevezetés a Zohár könyvébe,” 26. pont: “Már kijelentettük, hogy az első állapot szükségelteti a harmadik állapotot, és teljes mértékben megvalósul, mert a teremtés gondolatának megfelelően – az első állapotból – nem hiányozhat egy dolog sem”.

A három állapota a teremtésnek, a kezdeti állapot (1), a közbenső állapot (2) és a végső állapot (3), megkövetelik egymástól a létezésüket. Kezdetben a teremtés az Ein Szof (Végtelen) világában van. A második állapotban (WE) a mi világunkban vagyunk. Azután a harmadik állapotban a korrekció vége.

Az átmenet idején az első állapotból a második állapotba, törésen és a megszorításon megyünk át, második állapotból a harmadik állapotba a felemelkedéseken és javításokon át megyünk. Ezen kívül, mi korrigáljuk GE, majd az AHP de Aliya. Így elérünk a Nefesh Fényétől a NRNHY Fényéhez.

kapu ismeretlen

Figyelembe kell vennünk, hogy ezek az állapotok csak a felfogásunkban léteznek, de mindent fel kell használnunk ami rendelkezésünkre áll, hogy elérünk az egy vágyhoz, amelyet egy gondolat tölt ki. Mert ez a vágy, az érzelem (a szív) és a gondolat, az elme. E kettőnek össze kell kapcsolódnia, mivel a közöttük levő kapcsolatban fogjuk elérni a Teremtőt.

Ez lesz a végső állapot, és ez a mi célunk ma. Nem tudjuk mi jön ezután, de tudnunk kell, hogy a korrekció vége után egy ismeretlen irányba fogunk menni. A teremtés továbbra is folytatja az útját, hiszen már mi kijavítottuk az edényeinket, a vágyainkat.

Ez hasonló azzal, amikor megjavítom az elromlott autót, és meg kell tanulnom, hogyan kell vezetni: a feladat kész, a javításokat elvégeztem, és megtanultam, hogyan kell vezetni. Ülök a kijavított autómban, de mi a következő lépés? Minek korrigáltam az edényeimet?

Tehát az egyenértékűségét a Teremtővel csak a kezdet. Aztán megnyitja a kaput, és belépésre invitál az Ő palotájába…

A kapu ismeretlen

Mi felemelkedünk az Ő szintjéhez, és mi lesz azután azt nem tudjuk. Én nem látom, hogy kabbalisták már javasoltak volna erről valamit. Ők utalnak egy folytatásra, tekintve, a mi megértésünkre, de mi még nem vagyunk képesek megérteni, ezeket a dimenziókat.

2013.03.19, A Napi Kabbala leckéből, “Bevezető a Zohár könyvébe”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,663 seconds.