Dr. Michael Laitman

Kérni, ez vágyakozást jelent

Kérni, ez vágyakozást jelent

Kérdés:

Mit akarsz mondani azzal, hogy “nekünk kérnünk kell, hogy a következő szinthez emelkedjünk?”. Mit jelent a “kérni” szó? Ez egy gyakorlati kérés?

Válasz:

Kérni: vágyakozást jelent, akarni.

Persze, mindannyian, gyakorlatilag mindent magunknak akarunk. Azaz csak magamért akarok mindenkivel összekapcsolódni. Csak magam miatt akarok Európához kapcsolódni, és majd az egész világhoz is. A Felső világhoz akarok eljutni. Ez még akkor is egy egoista szándék, hogyha felébred bennünk a hajlam, hogy ne csak nekem hanem mindenkinek jó legyen.

Amikor megérkezik a Fény, korrigálni fog minket, és megmutatja nekünk az egységes vágyon keresztül, hogy mássá kell válnunk. Ő megváltoztatja a hozzá állásunkat, és mi nem magunkat. Ameddig a Fény nem korrigál engem, addig ugyanolyan maradok, de ezt nem kell elrejtenem magam elöl, mind inkább fel kell hogy tárjam, hogy megláthassam mit kell megszorítanom, hogy ezzel egy másik természetet tanítsak meg magamnak. Ami a Körülölelő Fény által valóban a természetemmé válik, mert képessé válunk általa a befogadásra.

2013.03.22, Az Európai kongresszus első leckéjéből

DH

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.