Dr. Michael Laitman

Az élet tele van meglepetésekkel

Az élet tele van meglepetésekkel

A felemelkedés nem arról szól, hogy harcolok mint egy hős. A felemelkedés az, hogy a környezeten keresztül, és abból, amit megtanultam, én felfedezem éppen az ellentétet, a gyengeséget érzem. A bölcsesség az, hogy nem keresem a legyőző erőket magamban, hanem hogy megértem, hogy minden helyzet el van rendezve a Teremtő által, az összes lépés és minden apró részlet.  Mindez a saját javamra van, az én előrehaladásom érdekében, azért hogy segítsen nekem eljutni az összeolvadáshoz.

Szóval, én boldog vagyok minden helyzetben, ami jön, ahogy mondva van: “még akkor is ha egy éles kard kerül a nyakamhoz, ne essek kétségbe a kegyelemtől”. Nem a kétségbeesés a kegyelem, mivel minden ki van számolva, és annak pont úgy kell történnie.

Ha a személy képes tartania magát minden  próbálkozás fölött, vagy lehet még mondani “meglepetéseket”, akkor nincs mitől félnie, magabiztosan érzi magát a Teremtővel való összeolvadásban.

A legyőzés azt jelenti, hogy én gyorsan felülemelkedek minden gondolaton, minden hajlamon ilyen vagy olyan irányba, és eljutok a kéréshez. Én elengedem az aggodalmamat és a Teremtő felé kérelemmel fordulok. És nem akarom megváltoztatni az állapotomat, hanem kérem hogy adja meg az erőt, hogy továbbra is  összekapcsolódásban maradjak a Teremtővel. Nem azért, hogy enyhítést kapjak magamnak, az állapotomban, hanem, hogy boldogságot okozzak a Teremtőnek.

Ezzel az állapot bezárult, és én haladok a következő állapot felé, ahol még nagyobb meglepetéseket készítettek számomra. Ennélfogva, az egész életünk tele van meglepetésekkel.

2013.04.04, Felkészülés a reggeli leckéhez

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.