Dr. Michael Laitman

Pozitív és negatív között

Pozitív és negatív között

Kérdés:

Két erő létezik a teremtésben: a pozitív és negatív, a vágy hogy kapjunk és a vágy, hogy adakozzunk, a férfi erő és a női erő. Talán a férfi és női erő közötti kapcsolódás hiányzik ahhoz, hogy felfedezzük az erőt, amit “Egy”-nek hívunk? Ha ez igaz, akkor hogyan kapcsolhatjuk össze?

Válasz:

Csak a Teremtő felé hozzátéve, nincs más lehetőség! Csak Ő teremthet harmóniát a pozitív és negatív között. Ahogy mondják “egy férfi és egy nő, Shechina (Istenség) közöttük van.” Egy férfi és egy nő, pozitív és negatív, ez a két ellentétes erő soha nem képes összekapcsolódni a Teremtő felfedése nélkül.

A természetben mindig kell, hogy legyen ellenállás a pozitív és negatív között, amiben a kettő között lévő kölcsönös energia kiemelkedhet, és a Teremtő az, aki ezt a szerepet betölti. Először felfedi Magát az egó formájában, a pozitív és negatív közötti ellenállásban, azután összeköt mindent egy rendszerbe, és aztán ennek az ellenállásnak a csúcsán az Ő kinyilatkozása feltárul és elkezdjük érezni Őt.

Valójában Őt nem érezhetjük. Őt a vágyainkban érezzük, az edényeinkben, az ellenállásban, amit a pozitív és a negatív között hozunk létre.

Tegyük fel, hogy ez az ellenállásunk (R), pozitív vagy negatív, az egónk (Egó). Ha van “jelenleg” áramlás rajta keresztül, ami azt jelenti, hogy az egó ellenére összekapcsolódunk, akkor az ellenállás (R) csúcsán elkezdjük felfedni a Teremtőt.

Pozitív és negatív között

A Teremtő az egónk ellentéte, mivel Ő a Fényből teremtette a sötétséget. Tehát ennek az “eszköznek” a csúcsán fedezzük fel a Teremtőt. Ez az “eszköz” a mi Masach-unk (szűrőnk).

2013.03.13,  A németországi európai kongresszus 3. leckéjéből

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.