Dr. Michael Laitman

Minden elágazás közel a gyökéréhez

Minden elágazás közel a gyökéréhez

Kérdés:

Mit jelent az, hogy a természetünk is közel van a gyökerünkhöz ?

Válasz:

Minden ágazat természete szerint közel van a gyökéréhez, ugyanúgy a mi természetünk is közel van a gyökeréhez, a Teremtőhöz. Benne található az adakozási vágy, mint a Fény, mint a Teremtő, aki megteremtett minket. De mi a rejtettségben vagyunk, ez megterhel minket és nem teszi lehetővé, hogy helyes módon tekintsünk magunkra.

A saját tulajdonságainkat korruptnak látjuk. Meg kell értenünk, hogy ez nem a mi igazi formánk, ez nem mi vagyunk, de ez rejtve van előttünk! Csak akkor érjük el azonnal a gyökereinket, ha a rejtettségünk fölé emelkedünk. Ez olyan, mintha valamilyen ruhát vagy magunkra öltenénk, vagy a fölé emelkednénk. Ezt úgy is hívják, hogy “hit az értelem fölött”, vagyis az ego fölé emelkedünk, a lefedettség fölé, amely betakar minket, és fölötte létezünk.

Ez az “Eyn Szof” állapot, de mi elfelejtettük. Mindig ezt az “Eyn Szof” a világot kell látnunk mindenben: a köztünk lévő kapcsolatban, a hajlamunkban, bármely világképben, amely előttünk áll.

A Teremtő nem teremtett semmi rosszat, Ő csak a Jó és Jót tevő. De Ő elrejtette ezt az állapotot azért, hogy képesek legyünk felfedezni, és meglátni, hogy ez az, amire Ő vágyott, és mi vágytunk.

2013.03.20, A napi kabbala leckéjéből, “A Tóra átadása” (Mátán Tórá)

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,794 seconds.