Dr. Michael Laitman

Jöjj, láss, fedezd fel…

Jöjj, láss, fedezd fel...

Kérdés:

Mit jelent a “Teremtő felfedezése”?

Válasz:

A Teremtő (Bore) azt jelenti: “Jöjj és láss” (Bo-re), ami a felfedezést jelenti.

Hogyan érhetjük el Őt? Kizárólag az összetartáson keresztül tehetjük ezt meg. Mondjuk van tíz különböző emberünk. Ha fokozatosan építünk egy embert mindegyikből (mint egy ember egy szívvel), elérünk egy pontra ahol egy egésszé válunk. Akkor felfedezzük a Teremtőt; “Re” a “felfedezés”-t jelenti.

Más szavakkal, a Teremtő feltárul az egy általános Kli-ben (edény), az Ő új minőségében. Mi vagyunk azok, akik “megteremtik” a Teremtőt. Mi vagyunk azok, akik “felépítik” Őt tíz, húsz, ezer különböző pontból. Nem igazán számít, hogy mennyi pont vesz részt az egyesült egészben.

Jöjj, láss, fedezd fel...

Mondjuk van egy szerkezet, ami negyven emberből áll; ezt a szerkezetet nevezzük “egynek.” Ez a Teremtő. Más szavakkal, az, hogy a többséget egységbe egyesítjük, megadja nekünk a Teremtő érzetét. Csak ebben a formában érezhetjük a Teremtőt, ezért nevezik Őt”Bo-Re“-nak.

Ezt csak a mi tulajdonságainkon belül érezhetjük. Jelenleg a világot az egoisztikus minőségeinken belül érzékeljük. Mégis, ha elérjük, hogy megváltoztassuk a mi elszigetelt, összetört és elpusztított minőségeinket és egységbe egyesítsük azokat, képesek lennénk érezni “az Egységet”, az egyesülést, amit “Teremtőnek” nevezünk.

Kérdés:

Mi fedjük fel a Teremtőt a 99%-nak?

Válasz:

Mi felfedjük a Teremtőt, hogy mindenkinek a kedvére tegyünk, aki rajtunk kívül van. A Teremtőt csak az adakozás tulajdonságával lehet felfedezni, ezért dolgozunk azon, hogy erősítsük a kapcsolatot egymás között és hogy fokozzuk az egységünk fontosságát, azáltal, hogy feljebb emeljük az egoizmusunknál.

Ha fölé emelkedünk és kilépünk önmagunkból, egy közös spirituális testben egyesülünk, amit “Partzuf”-nak neveznek.

Jöjj, láss, fedezd fel...

Ez pontosan az a hely, ahol felfedezzük az egységet, amit “a Teremtőnek” neveznek.

2013.03.13, Az európai kongresszus 2. leckéjéből

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,870 seconds.