Dr. Michael Laitman

Ábrahám a kabbalista csoport atyja

Ábráhám a kabbalista csoport atyja

Kérdés:

Miért említi Báál HáSzulám a cikkeiben csak ritkán a csoportot?

Válasz:

A csoportról szinte egyáltalán nincs mit beszélni, mert az egyértelmű feltétel. Ha nem dolgozol a kapcsolaton a csoportban, akkor nem lesz spirituális edény.

Létezik Báál HáSzulámnak néhány cikke ahol beszél a csoportról. A kabbalista csoport ismert volt Ábrahám idejéből, ő volt az első kabbalista, akinek szüksége volt a csoportra. Előtte nem volt szükség rá, még nem fedezték fel a lelkek kapcsolatának a fogalmát. A lelkeknek nem volt szükségük összekapcsolódniuk, hogy azon keresztül a spiritualitáshoz kapcsolódjanak.

Bár tudjuk, Káin és Ábel történelmét, de ez a kapcsolat a gyökerek szintjén történt, a gonosz hajlam legfinomabb edényeiben. Ezért Ábrahám volt az első kabbalista akinek szüksége volt a csoportra, bár ő maga egyéni spirituális elérésében volt.

Ő volt az utolsó lánca a húsz generációnak az Első Embertől (Ádám HáRison) egészen Noéig és Noétól Ábrahámig (Tíz Szfirot az “Egyenes Fény”, és Tíz Szfirot a “Visszaverő Fény”).Ő volt az első, aki elkezdett szervezni egy csoportot, ezért közismert apja az Izrael nemzetnek. Ez a nemzet a kabbalista csoportnak tekintendő.

Azóta jött létre a csoport koncepciója, amely nélkül a spirituális felfedezés lehetetlen. És ahogy haladunk előre, úgy a csoportok egyre fontosabbá válnak. Először a csoport alkotva volt: tanár és diák, ahogy mondva van: “A többség minimuma kettő”.

Voltak különböző időszakok a történelemben, de a végén mindannyiunknak egyetlen egységgé kell válni. Az események a Sinai hegynél kezdődtek, amikor feltárult az egyiptomi megszerzési vágy, szükség lett a csoport egységére, az egész Izrael egységére. A feltételeket a Sinai hegynél kaptuk, ez a kabbalista csoport feltétele: “Mint egy ember, egy szívvel”, “Mindenki segíti a másikat”, “Ne tedd a barátodnak azt ami neked gyűlöletes”, “Szeresd felebarátodat, mint önmagadat”, “Egész Izrael barátok egymással”, összekapcsolva a kölcsönös garanciába.

Ezek a feltételek a csoport létezéséhez, mivel Izrael nemzete a kabbalista csoport.

2013.04.28, Rábásh írásaiból, “Shámáti” 25

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,596 seconds.