Dr. Michael Laitman

Gyakorlati tanács a személyes tapasztalat által

Gyakorlati tanács a személyes tapasztalat által

Annak érdekében, hogy az ember ne hulljon ki a munkából a zuhanás által, keresnie kell magában a hiányt, vágyat, egészen a következő felemelkedés idejéig. Ahogy a bölcseink mondták: “Egy öreg ember aki hajlott háttal jár, mindig a földre néz, mintha keresne valamit és előre fél, hogy elvesztette azt”. Egy másik tanács az, hogy az ember töltse ki az idejét egy napirend alapján, vállaljon kiegészítő kötelezettségeket – dolgozzon a terjesztésben, vegyen részt a fordításban, írjon cikkeket, dolgozzon a szövegeken, dolgozzon a konyhában, és így tovább.

Ha az ember  állandóan csinál valamit, munkára kötelezi magát, nem számít milyenre, akkor megmenekül a zuhanásoktól, mivel állandóan dolgoznia kell a spirituális előrehaladás érdekében, legyen bármilyen állapotban. Amikor az ember egy emelkedett állapotban van, akkor ezt az állapotot képes kezelni, de ez nem elég.

Majd jön a zuhanás, amelyet kezdetben nem érez, bár már valójában zuhanásban van. Nagyon könnyű lezuhanni, miközben, az embernek úgy tűnik, hogy még mindig emelkedésben van. Ez hasonló a fizikai élethez, mint amikor legurulunk egy dombról és érezzük, hogy sokkal  egyszerűbb legurulni mint fölmászni. Még mindig azt érzi, hogy egy emelkedő állapotban van, de alapvetően már elkezdett gurulni. Ha pedig már valaki éppen zuhan, akkor nincs vágya kinyitni a könyvet, olvasni, hallgatni, tanulni, mert már hatalmába kerítette az apátia állapota, és ebből nagyon nehéz kijutni.

Tehát nagyon fontos, hogy megszervezzük a napirendünket, mert az kétségtelenül megtartja az embert, hogy ne zuhanjon le. Sok egyéb tanács  lehet természetesen helyes, amit tenni kell a zuhanás állapotában, de a gyakorlatban kivitelezhetetlen.  Ez egy törvény, és hogy megtarthassuk ezt a törvényt, szükséges megszerveznünk a napirendünket, és így elkötelezzük magunkat, hogy folyamatosan részt vegyünk a spirituálissal összefüggő munkában. Én ezt tanácsolom nektek, a saját tapasztalatomból.

2013.04.28, Felkészülés a reggeli leckéhez

ford: BS

lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.