Dr. Michael Laitman

Lépjetek a Zohár világába

Lépjetek a Zohár világába

Kérdés:

Miért  a “Bevezető a Zohár könyvébe” olvasása hatékonyabb a kapcsolat eléréséhez, mint más szövegek olvasása?

Válasz: 

A “Bevezető Zohár könyvébe” olvasása megkívánja a felkészülést. A személynek egy kicsit kétségbe kell esnie a munkájától. Mindenesetre a személynek valahogy el kell képzelnie a “világ” rendszerét fentről lefelé, legalábbis egy nagyon egyszerű sematikus módon: “Fények” áramlása, a “Fény” és “edény” közötti viszony, “Cimcum”,” Szürő “, “Visszatérő Fény”, “NáRáNHáJ”, “KHB” (Keter, Hochma, Bina), “Zon”.

A legfontosabb dolog, hogy meg legyen a személynek a vágya a példák sokaságából és leírásokból, hogy értse meg, neki egyszerűen bele kell hatoljon a Zohárba, ez az egész. Mint amikor belépsz egy új országba, és erőfeszítést teszel, hogy megtanuld a nyelvet, megismerd az embereket, a viselkedésüket, a hely sajátos jellegét, és többit. Te felszívod mindezt az érzékeid által.

Így kötelez minket a  Zohár , azzal, hogy eltöröl bennünk valamilyen belső határt, hogy képesek legyünk behatolni a Zohár belsejébe, ennyi az egész. Ezért hoz példákat, mint például az “áldás kupája”, vagy pl:  hogy “öt ujj kell legyen”? A  példák nélkül, nem haladnánk előre, az által ha csak csak lefestené a “Szfirákat” és “Parcufokat”?

A lényeg az, hogy sok hasonló benyomással, ő létrehoz egy általános benyomást, mintha behatolnál az egész testeddel. Te elkezded megkapni a Zohárt, de nem úgy, mint egy szöveget, amely előtted áll, hanem úgy ahogy egy teljes világ, amely beborít minden oldalról. A Zohár így működik. Ebben a formában képzeld el érezni.

2013.05.01, “Bevezető a Zohár könyvébe”

Ford.:BS
Lektorálta:PI

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.