Dr. Michael Laitman

Gyorsabb az előrehaladás a tövissel!

Gyorsabb az előrehaladás a tövissel!

Kérdés:

Miért írja a Zohár, hogy az egyik rózsa tövissel kifinomultabb, mint az összes többi rózsa tövis nélkül?

Válasz:

Vannak lelkek, akik nem érzik a szükségét, hogy a cél felé haladjanak, ezek egyszerű rózsák. És vannak lelkek, akik a teremtés célja felé haladnak, azaz, meg akarják változtatni a szándékot a “megszerzés érdekében”, a szándékra az “adakozás érdekében”. Ehhez szükség van a tövisre, mint a rózsa, azaz szenvednek a jelenlegi állapotban. Úgy döntenek, hogy az önző állapot gonosz és az adakozás és a szeretet állapota jó.

Ezt a motivációt az előrehaladásra vagy elfogadják vagy a természet által fejlődnek, amely mint a fejlődés gőzhengere, amely hátulról hajtja az egész emberiséget előre és kötelezi a fejlődésre. Vagy egy olyan környezetet hoznunk létre, amely megmutatja nekünk, hogy az állapot a “megszerzés érdekében” rossz és mennyivel jobb számunkra “adakozás érdekében” levő állapot.

Ezek az erők kényszerítik a személyt hogy átváltoztatja a természetét. Enélkül nem lesz változás. Így a tövis nélkül sem lehet változás, de az a kérdés, hogy ki építi meg a töviseket? Vagy a Teremtő, a természet fejlődésének a terve szerint, az úgynevezett “beito” (az ő idejében), vagy az ember aki felakarja gyorsítani a fejlődését és előrehaladását, lerövidítve az időt, és így létrehozza a környezetet, amely megmutatja neki hogy mennyire retardált a fejlődésében a környezetéhez képest. Majd a féltékenység eredményeként elkezd szaladni a többiek után.

Ez is “tüske”, de más fajta, ez hatékonyabb és irányítottabb. Van benne egy bizonyos édesség, mert a személy megkapja a támogatást a környezettől. A fejlődés a tüskék hatása alatt jó és gyors, a környezet a készítette.

Akinek nincsen ilyen környezete, annak nincsen tűskéi, amelyek segítsenek a fejlődésére. Az ember evolúciója csak a környezet által lehetséges, azzal a feltétellel, hogy maga is részt vesz a fejlődésben, mivel elkezdi megérteni a Teremtő tervét, a teremtés a tervét. Ez amit el kell érnünk, mert Izrael az úgynevezett “Li – Ros” (fejjel rendelkezem), hogy meg kell értenem az egész rendszert, tervet, hogy hasonlóvá válhassak a Teremtőhöz.

A különbség az első és a harmadik állapot között az, hogy megépítjük a tudatosságot. A Teremtő azt akarja, hogy mi megértsük az Ő cselekedeteit, ahogy írva van:” A cselekedeteid által ismerlek meg Téged”.

Ennélfogva mi nem fejlődhetünk azon tüskék által, amely a természetes gőzhenger prése által történik, hanem csak ha mi magunk már megtervezzük azt a környezetet, amely megcsíp minket minden egyes alkalommal, de ezáltal már saját magunkat fejlesztjük, de a környezeten keresztül. Ezt nevezzük a felgyorsított idő, amikor “Én ébresztem fel a hajnalt”.

2013.05.03, Rábásh cikkéből, “Mi a rózsa a tüskék között, a munkában”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.