Dr. Michael Laitman

A Samech betűje, egy menedék

A Samech egy csodálatos betű, egy minőség, amely megmenti és kiemeli az embert, a Klipák (Héjak) birodalmából, erőt ad neki, támogatást, önbizalmat, és otthonérzést. Ez egy kerek betű amely hasonló egy anyaméhhez, amely menedéket ad az embriónak, de fejlődést nem biztosít.

Csak az segít az embernek kilépni a Kilpákból ha megszerzi a Samech minőségét, azaz megszerzi a képességet, a Klipák, az egó uralma alóli kiszabadulásnak. Azonban a továbbfejlődéshez, az embernek vissza kell térnie újra az egoista erőkhöz, a Klipákhoz és meg kell ragadni belőlük, amennyit csak képes az ember, hogy a következőkben ezt korrigálja és ezáltal a korrekció által növekedjen.

Kiderül, hogy a Samech betűjének előnyös tulajdonságai ártalmassá fordulnak, mivel ez az ember fejlődéséhez szükséges. Ez hasonló az anyához, aki nagyon szereti a gyermekét és addig öleli szeretettel a fiát, amíg meg nem fojtja, nem engedi, függetlenné válni és növekedni.

A növekedés érdekében, mindig két ellentétes erőnek kell kölcsönösen együttműködni, hogy a cél a középső vonal megjelenése által elérhető legyen. Ezt lehetetlen elérni a Samech betű nélkül,amely körül öleli az embert, biztonságot kínálva neki.   Az ember elrejtőzhet ebben a minőségben, megszabadul a Klipa és az egó uralma alól, elszakadva azoktól.

De mi történik miután megszabadul az ember, az egótól? Ebben az állapotban nem rendelkezik semmivel, azaz nem tud tenni semmit! Alá kell szállnia a Klipába ismételten, és amikor védelmet talál az adakozás erői által, folytatnia kell a saját fejlődését.

Ezért lehetetlen világot teremteni a Samech betűjével. Nincs olyan betű, és nincs olyan minőség amelynek meg lenne az ereje ahhoz, hogy a világot a kívánatos korrekció felé mozdítsa. Minden egyes minőségnek megvan az ellentétes minősége, ez egy meghatározott cél miatt van így: hogy fejlődhessünk.

Az én anyagom a megszerzési vágy. Először a szándékaimat kell megváltoztatnom, hogy megszerezzem azt a semleges szándékot, amelyet majd az adakozás szándékává tudok fordítani, amely végül is elhozza nekem azt az állapotot, amelyet úgy hívunk, hogy a “megszerzés az adakozás érdekében”. Ez azt jelenti, hogy először negatív módon használom a vágyamat a megszerzés érdekében, majd elkezdem használni ugyan azt a vágyat pozitív módon az adakozás érdekében.  Így tehát két ellentétes erőnek kell működnie rajtam egyik a másik ellenében, amely által elérem a “középső vonalat”.

2013.06.27, Reggeli leckéből, Bevezető a Zohár könyvébe

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.