Dr. Michael Laitman

Meghívó a találkozásra

Meghívó a találkozóra

A héber ábécé 22 betűje formájában, rajzában, és jeleiben tükrözi a spirituális Szfírák tulajdonságait: kilenc a “Bina”-ba, kilenc a” Zeir Anpin”-ba és négy a “Malchut”- ba tartozik, összesen 22 betű. Minden betű a jelein keresztül mutatja hogyan különbözik a többitől. Így a Zohár szövegének olvasása során megcsodálhatjuk ezt a szöveget, amely a spirituális Szfirákon belül található.

Ehhez kell igazítanunk a szándékunkat az olvasása közben, mert a betűk a belső húrjainkról beszélnek, a Teremtő tulajdonságáról. Miközben behatolnak a teremtmény megszerzési vágyába, előhívják benne a különböző érzéseket és benyomásokat. A vágy elkezdi ráhangolni magát, mint egy hangszer a Zohár szelének hatására, amely megérinti a lélek húrjait, és játszik rajta, mint Dávid király a hegedűjén.

Pontosan így kell hogy érezzük a Zohár könyvét. A Fény, amely Tőle érkezik hozzánk és kitölt minket,  fel tudja rázni az “edényeinket”. Ezek a betűk, meghívást jelentenek a Teremtővel történő kölcsönös megértésre. Szóval, gyertek, tegyünk így!

2013.05.27, “Bevezető a Zohár könyvébe”

Ford: BS
Szerk: SzI

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,600 seconds.