Dr. Michael Laitman

Az “értelem feletti” kifejlesztés

Már élettapasztalataink alapján láthatjuk, hogy a személy nem változik meg. Minden tulajdonsága, amellyel született megmarad, ezek esetleg egy kis változáson mennek keresztül, miután a személy megérti, hogy mit kell fölhasználnia és mit nem. Valójában azonban, ahogy megszületett úgy él és úgy hal meg.

Semmi sem képes megváltoztatni bennünket, a közösségnek nincs olyan célja, hogy megváltoztassa a személyt, mivel megérti, hogy nincs meg az eszköze megtenni ezt. A változás csak akkor lehetséges, ha a személynek különleges tulajdonsága van, amely arra szolgál, hogy megváltoztassa. De ez nem az evilághoz tartozik, hiszen ez spirituális tulajdonság, melyek közül már csak néhány “Resimó” (spirituális gén) maradt. Egyébként is van eszköz a “Resimók” megvalósítására, és ez a környezet, melyen keresztül képesek vagyunk a “Resimók” –hoz vonzani a Fényt, hogy felnyissa azokat és helyesen felhasználjuk őket.

Ily módon megkapom a spirituális tulajdonságokat, mint ahogy rendelkezem a fizikai testemmel, melyen keresztül magamat érzem, a környezetet és az egész világot, amelyben élek és létezem. Így a “Resimók” és a Reformáló Fény segítségével képes vagyok megszülni a spirituális testemet, és azt növelni, táplálni, hogy ezen keresztül érezzem a spirituális környezetet és a spirituális életet.

Ez egy plusz hozzáadott felső valóság, amely több, mint amivel most rendelkezem, több, mint ez a világ. Mindez csak azért van, hogy “értelem fölött” fejlesszem tovább, mert az értelmem mindig ott található, ahol a megszerzési vágy van, és ez a vágy soha nem ért egyet a spirituális fejlődéssel.

Ez csak akkor lehetséges, ha én saját magamat felemelem az “értelem fölött”-re, és nincs más választásom, a környezet kényszerít engem, hogy tanuljak és hallgassam a tanár utasításait. Végül, elkezdem meghallani a tanácsát, és a “Reformáló Fény” megadja nekem a lehetőséget, hogy fokozatosan halljak, odafigyeljek… Szóval, készen vagyok arra, hogy kényszerítsem magam, hogy odakössem az egómat és a fizikai hajlandóságomat, és végre készen legyek elkezdeni ellenük dolgozni.

Akkor, nekem igazolnom kell magamat, hogy miért csinálom ezt? És nem segít az, ha csak beszélek erről szép szavakkal, mivel ki kell fejlesztenem egy olyan vágyat, hogy vonzza hozzám a Fényt.

Szóval, teljes mértékben a környezettől függök, amely képes nekem megadni a plusz hiányt. És amilyen mértékben képes vagyok meghajtani magam a környezet előtt, eljátszani mintha egy kisfiú lennék, aki meghallja a nagyok beszédét, leigázni a büszkeségemet, akkor ennek megfelelően megkapom a többiektől a magasabb értékeket. És hogy képes legyek azokat megvalósítani, magamra kell vonzanom a Reformáló Fényt, hogy tovább tudjak haladni.

Mindezek a cselekedetek, amelyeket a természetes önző vágyam ellen teszek, ezt nevezik “értelem feletti”-nek. Egyelőre ezek a spirituális cselekedetek a csoporton belül léteznek, és majd azután kezdem el a spiritualitásban való működést.

2013.06.02, Rábásh írásaiból, “Értelem felett”.

Ford: BS
Szerk: SzI

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,607 seconds.