Dr. Michael Laitman

Szeretné kicserélni a földszinti lakást az első emeleti lakással?

Szeretné kicserélni a földszinti lakást az első emeleti lakással?

Nagyon sok csoport létezik, amelyek a szeretetről és az egységről beszélnek. Az ember, és a közösség, az ember és a Teremtő közötti kapcsolatról, amelyet meghatároz a társaság, a mozgalom, a párt, a vallás vagy bármi.

Sokféle fajta ilyen összekapcsolódás létezik. Mi két részre osztjuk, a személy szüksége, vágya, a sóvárgása szerint, hogy elérje a Teremőt, ez nem engedi, hogy lenyugodjon, és csak egyetlen célt keres az életében, a Felső erőt, az élet okát, értelmét, “kinek adok élvezetet”.  Az ilyen személy el kell, hogy érje a gyökerét, a léte forrását.

Ez az első feltétel, ez az első fajta emberek akik eljutnak a kabbalista csoporthoz. A belépéshez nem ellenőrizzük le az ember tulajdonságát semmilyen eszközzel, de ha az emberben nincs meg a szikra a Teremtő kereséséhez, a sóvárgása, belső éhsége, hajlama, akkor előbb utóbb elhagyja a közösséget. Ez megtörténhet 10 vagy 20 év után is.

Ezek az évek alatti vizsgálatok, amiket végez, az nem lesz kitörölve belőle az életében, mert ő elvégzett egy bizonyos munkát, ő már a lélek korrekciójához tartozik. De csak azok az emberek maradnak, akikben létezik a szikra, és szükséges, hogy elérjék a Felső erő felfedezését, mert csak ezt akarják.

Ez az egyetlen és egyedüli oka annak, hogy a csoportban maradnak, a többi csak eszköz a cél megszerzése érdekében. Fokozatosan egyeznek bele, ez nem történik meg azonnal, hanem lépésről lépésre egy belső harcban. Mert az összes eszköz a Teremtő felfedezéséhez, a megszerzési vágy ellenében működnek, a mi természetes tulajdonságunk, a szokásunk, az oktatásunk ellentétesek, mivel ezek mind anti egoista eszközök.

Ezért hosszú időt vesz igénybe, még az ember végre megérti és érzi az első szintet a Teremtő eléréséhez, amely a közös spirituális edényben történik, a köztünk levő kapcsolatban, és megköveteli tőlünk, hogy összekapcsolódjunk a valósággal.

Az egész valóság a kövületi, növényi, élő és a “beszélő” szintek az emberen belül vannak, az emberek közötti kapcsolatban, különösen a barátok közötti a kapcsolatban, a csoporton belül. A személy csak a csoportban választhat szabadon, hogy megerősítse vagy nem, hogy hozzá csatlakozzon-e vagy nem. Ez által építi fel a helyet a Teremtő felfedezésére.

Ez csak ilyen módon működik: az ember a felemelkedik a földszintről (a megszerzési vágyától) az első emeletig, és kijavítja a vágyait. És ott, a barátokkal együtt korrigálja a kapcsolat közöttük, felemelkedik a második emeletre, amely a Teremtő felfedezése, a beteljesülés, amely a közös edényben tárul fel, az úgynevezett “Sechiná”, (Isteniség).

Ezen az úton éri el a személy a célt, mivel ha nem lenne késztetése már kezdettől, akkor, nem venné észre, hogy mi vonzza, mire sóvárog, és, hogyan kell megvalósítani, ez a hosszú út, amin keresztül ment, csakis arra szolgál, hogy elérje a célt, amit tudat alatt érzett, mint egy fontos szükségletet az életében.

2013.06.06, Rábásh irásaiból, “Bo Él Páro” (Gyere a Fáraó-hoz)

Ford: B S
Szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.