Dr. Michael Laitman

Belépni egy Új világba a tű fokán keresztül

Belépni egy Új világba a tű fokán keresztül

“Az igazság az, hogy az út nagyon keskeny vonal, amin el kell érnünk a Király palotájáig. Aki elindul és halad ezen a vonalon, minden pillanatban arra kell, hogy vigyázzon, hogy ne térjen le sem jobbra sem balra a vonalról, egy hajszálnyit sem. Mert akár egy hajszálnyi eltérés is, már eltávolít bennünket a Királyi palotától, mert nem az igaz úton haladunk.”

Sosem értem, hogyan lehet megtartani a helyes és egyenes irányt, ha már előtte, hibáztam. Ezért, ez egy nagyon komoly figyelmeztetés. Honnan tudhatom, hogy korábban nem hibáztam? Lehetséges, hogy most visszataláltam az útra, ami után hibáztam, és onnantól már helyesen tudok dönteni? Ha pedig rossz irányba indultam, akkor hogyan tudok visszatalálni a helyes irányba, azért hogy haladhassak a helyes úton? 

Ez egy nagyon zavaros és ijesztő állapot. Valamikor, az évek során nagyon sokat kerültem ilyen helyzetbe úgy mint, mindannyian, sokszor összezavarodtam és belegabalyodtam. Sokszor feltettem azokat a kérdéseket, hogy: “ Akkor hogyan találom meg a helyes irányt? S még ha rátalálok is, ez hogyan korrigálja az előző eltévelyedéseimet?” 

Ezek az állapotok nagyon bizonytalanok.  Hogyan is tudnék haladni, ha nem tudom, hogy eddig helyesen irányban mentem, és azt, hogy hányszor tévedtem az úton?

“Tehát, azok, akik elindulnak az egyenes úton, felkészítve magukat a Teremtővel való munkára, mindig meg kell, hogy vizsgálják önmagukat, hogy, hogyan sóvárognak arra az állapotra amikor Izrael, a Tóra és a Teremtő, ez Egységben jelenik meg. Mert a cselekedetek végén el kell, hogy érjék azt, hogy ez a három dolog egyenlő, és be kell vésniük a szívükbe ezt, amely nem engedi, hogy eltérjen az igazság útjáról.

Ha nem ismerem a Felső erőhöz vezető utakat, és nem tudom betartani a Tőle érkező parancsolatokat, amely cselekedetekben a Tóra el van rejtve, akkor, hogyan szolgálhatnám ezt a Felső Erőt? Csak ennek a hármas egységnek mentén garantálhatom, hogy az egyenes úton fogok haladni. 

Írva van: “Emelj fel engem Uram a bűnbocsánatra, hogy átférjek a tű fokán, amely kinyitja a kapukat felém, hogy be tudjak, lépni. Ez azt jelenti, hogy ez a tű foknyi pont, amelyen keresztül be lehet, lépni a Teremtő világába, ugyanaz a pont ahol ki tudok lépni a saját világomból. Ezzel a tűvel lehet elvégezni azt a munkát, ami előre viszi az embert”.

A tű fokának a megnyitása, ez az Izrael egyik legfontosabb feladata, hogy Izrael a Tóra, és a Teremtő, Egységét egy pontba egyesíteni tudja önmagában. Állandóan aggódnunk kell, hogy erre a pontra koncentráljunk, annak érdekében, hogy elérjük mindannyian a 613 parancsolatot. Azaz azokat a vágyakat, amelyek különböző ellentmondásokat ébresztenek fel bennünk, és feltételeket támasztanak, a Fénnyel, Izraellel, és a Teremtővel kapcsolatban. Mindezt össze kell, hogy kapcsoljuk egy teljes egésszé, egységgé.

Ha eltudunk, jutni egy ilyen Egységig, az azt jelenti, hogy összegyűjtöttünk mindent egy pontba, amely a tű foka lesz maga. Ha képesek vagyunk fókuszálni magunkat erre az egy pontra, mint egy optikai eszköz, akkor biztosan kitárul a kapu, amely egy új világhoz vezet.

2013.07.24, Baal HaSulam 17-es Levele

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.