Dr. Michael Laitman

Belépni egy Új világba a tű fokán keresztül

Belépni egy Új világba a tű fokán keresztül

“Az igazság az, hogy az út egy nagyon vékony vonal, amin járhatunk addig, amíg a Királyi palotához érünk. Aki elindul, halad ezen a vonalon, teljes egészében arra kell, hogy vigyázzon, hogy ne térjen le jobbra vagy balra a vonalról, még egy hajszálnyit sem. De kezdetben az eltérés akár egy hajszálnyi is a teljes egyenestől, az már kidob a Királyi palotától, mert nem lép a valódi úton”.

Sosem értem, hogyan lehet megtartani a helyes és egyenes irányt, ha már előtte, hibáztam. Ezért, ez egy nagyon komoly figyelmeztetés. Honnan tudhatom, hogy korábban nem hibáztam? Lehetséges, hogy most megtaláltam helyet, ami után hibáztam, én helyesen tudok választani? Ha már a helytelen helyen állok, akkor hogyan tudom megtalálni a helyes irányt azért, hogy tovább haladjak?

Ez nagyon nem világos és ijesztő állapot. Valamikor, az évek során nagyon sokat kerültem erre az útra úgy mint, mindannyian, sokszor összezavarodtam és belegabalyodtam, akkor hogyan találom meg a helyes irányt? És akkor is, ha megkapom, akkor ez korrigálja az előző romlottságomat?

Ezek a kérdések, rendkívül nem biztonságos helyzetek. Hogyan tudok haladni, ha nem tudom, hogy eddig helyesen mentem, hányszor tévedtem az úton különböző irányokban?

“Tehát, azok, akik elindulnak az egyenes vonalon felkészítve magukat a Teremtővel való munkára, azoknak mindig meg kell, hogy vizsgálják önmagukat, hogy, hogyan sóvárognak a három szintre helyesen, (Izrael, a Tóra és a Teremtő, ez Egy), ez a három szint egyforma. Mert a cselekedetek végén el kell, hogy érje azt, hogy ez a három dolog egyenlő, ahogy a cselekedetek elején is volt, és be kell vésnie magába ezt a megkülönböztetését, a másodikat és a harmadikat, amely nem engedi, hogy eltérjen az igazság útjáról.

Ha nem tudom a Felső útjait, a Felső erőhöz vezető utakat, és nem tudom betartani a Felső parancsolatoknak az erejét, amelyben a Tóra el van rejtve, akkor, hogyan szolgálhatnám az Urat? Csak -e három pont mellett tarthatom meg annak a garanciáját, hogy a középső úton tudjak haladni.

Írva van: “Nyiss fel engem Uram a bűnbocsánatra, hogy lapuljak át a tű nyílásán, amely kinyitja a kapukat felém, és, hogy betudjak, lépni. Ez azt jelenti, hogy ez a tű foknyi pont, amelyen keresztül be lehet, lépni a Teremtő világába, és kilépni a saját világomból. Ezzel a tűvel lehet megvarrni azt a munkát, ami előreviszi az embert”.

A tű fokának a megnyitása, ez az Izrael egyik aggodalma, hogy Izrael a Tóra, és a Teremtő, egy pont. Állandóan aggódnunk kell, hogy erre a pontra koncentráljunk, annak érdekében, hogy elérjük mindannyian a 613 parancsolatot, vágyakat, amely különböző ellenmondásokat ébreszt fel bennünk, és feltételeket, a Fénnyel, Izraellel, és a Teremtővel kapcsolatban. Mindezt össze kell, hogy kapcsoljuk egy teljes egésszé, egységgé.

Ha eltudunk, jutni egy ilyen unióig, ez azt jeleni, hogy összegyűjtöttünk mindent egy pontba, amely a tű foka. És ha képesek vagyunk koncentrálni magunkat egy pontra, mint egy optikai eszköz, akkor biztosan kitárul a nyílás, amely egy új világhoz vezet.

2013.07.24, Báál HáSzulám 17-es Levele

Ford: B S
Szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,830 seconds.