Dr. Michael Laitman

A feszültség mezeje egyre magasabb

A feszültség mezeje egyre magasabb

Minden valóság, kivéve minket, nyugalmi helyzetben található és várja a mi munkánkat. Minden látszólag fejlődik és változik minden pillanatban, de szabad választás nélkül. Az együttműködés eredményei a “Fény” és a “Kli” (edény) között,  vannak kisugározva, terjedve és leereszkedve, és befolyásolják többet és többet ezt a világot.

A feszültség mezeje egyre magasabb

A kapcsolat “Fény” és “Edény” között létre jött a mi részvételünk nélkül, a nékül, hogy próbálnánk meghatározni az igazi kapcsolatot köztük. Ha nem kapcsolódunk össze helyes módon, akkor ez a két erő leereszkedik egyre lejjebb és lejjebb páhuzamosan egymással szemben, hatással vannak ránk és mi köztük vagyunk.

Az egész világ két erő tér között van: + plusz és –mínusz között: a kövületi, vegetatív, élő és beszélő (az emberiség), és benne Izrael is. A pozitív és negatív erők leereszkednek távolabb fentről lefelé, azaz, hatalmasabb erővel mutatkoznak egymással szemben, és a mínusz és plusz nagyobb ellentétben vannak egymással szemben.

És ha mi, a szabad választásunk által nem tudjunk összekapcsolni és beteljesíteni őket helyes módon, akkor leereszkedünk még alacsonyabb szintre, ami egyre több és több bajt okoz. Mintha -10 feszültség szemben +10 feszültséggel, és ez lesz -100 szemben +100-zal, vagyis az ellentét közöttük sokkal nagyobb lesz. Ezért a bajok növekednek, nagyobbak lesznek, nincs választásunk, és arra köteleznek, hogy valamilyen kapcsolatot hozzunk létre a plusz és a mínusz között.

Ha létrehozunk egy ilyen kapcsolatot, akkor az egész kövületi, vegetatív, élő és a világ nemzetei, elérnek kiegyensúlyozottabb ellenőrzést, vagyis egy nyugodtabb életet. Nincs már olyan erős ellenállás a mínusz és a plusz között, hanem az ellenkezője, már van valami, ami összeköti őket egymással. A pozitív erő a szándék, és a negatív erő a vágy, és ha mi képesek vagyunk összehozni a szándékot helyes módon a megfelelő vággyal, akkor az egész teremtés élvezni fogja ennek az összeköttetésnek a gyümölcseit. Ez így működik.

A negatív egoista erőnek, minden gonosznak, (Nabukodonozor, Amálek, Hitler), amelyek együttesen az úgynevezett “Fáraó”, nincs, szabad választásuk. Ezért nincs mit átkozni, vagy hibáztatni őket, hanem meg kell csak érteni, hogy senki sem tudja a helyzetet korrigálni, kivéve azokat, akiknek meg van a szabad választásuk, és megvan a természetes hajlamuk a világ korrekciójára.

2013.08.20, Bevezető a Zohár könyvébe

Ford: B S
Szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,165 seconds.