Dr. Michael Laitman

A zuhanás ideje alatt…

Kérdés: Hogyan kérhetem a Teremtőtől a felemelő erőt, ha a zuhanás a tízes csoportban következik be?

Válasz: Megtörténik, hogy együtt megyünk át a zuhanás állapotán. A cselekedetekben az érzékelés hiányát, a kimerültséget, csökkenő vágyat, ürességet érzünk. Sőt, ha az üresség kölcsönös, akkor még erősebben hat ránk, mintha egyedül volnánk.

Amikor egyedül vagyok zuhanásban, és mérges vagyok, és ebben az állapotban azt kérdezhetném: miért teszik ezt velem (jók velem), miközben én ilyen meg olyan vagyok (rossz vagyok)? Ez csodálatot kelt bennem, és ez miatt próbálok meg a barátok közelében maradni, mert megértem hogy nincs más választásom. De amikor a tízes csoportban következik be a zuhanás, az nagyon nehéz helyzet.

Bár ez ritkán történik meg, de előfordulhat. Láthattunk ilyet a tízes csoportban is . Például a múlt héten volt egy ilyen üres állapot. Ez egy nagyon nehéz, homályos, ködös érzés.

Mit kell tennünk, hogy kilépjünk ebből a helyzetből? Van pár lehetőségünk.

Az első lehetőség az, hogy a tízes csoportok segítsék egymást, mert függünk egymástól. Nem vagyunk egyedül, sokan vagyunk!

A második lehetőség, hogy mindenki hajtsa le a fejét. Amikor a „hullám” megérkezik, akkor mindenkinek le kell hajtania a fejét, hogy a hullám átcsapjon fölöttünk. Így mi ismét a víz felszínén lebeghetünk, új levegőt kezdünk belélegezni, és lassan kimegyünk a belőle (zuhanásból). Néha így kell viselkednünk.

Néha arra van szükség, hogy ellenálljunk magunknak, ne várjuk a tízes csoport befolyására. Alázatosan hajtsuk fejet, bár ez nem egyszerű. Nem az a nehéz hogy meghajoljunk a Felső vezetés előtt, hanem az hogy ellentétesen cselekedjünk magunkkal. De ha van egy esélyünk arra, hogy összeszedjük magunkat és ezt meg tegyük, és kérjük a Teremtőt, hogy segítsen, akkor biztos, hogy nagyszerű érzés lesz. Kiáltunk, kérünk, akár átkozódva, mindegy hogyan, csak ne ellenkezzünk.

De általában nem tehetünk semmit. Az előbb még aktívak voltunk, minden rendben volt, és hirtelen mintha mindenki ütést kapott volna a fejére.  Mintha minden lehetőség elveszett volna ahhoz, hogy valahogy kijöjjünk ebből az állapotból. Ebben az esetben kövessétek (figyeljétek, vizsgáljátok) a helyzetet, tanuljatok belőle, és látni fogjátok, hogy csak egy „rongy” vagytok. Ha azt nem tesszük, akkor az egész tízes csoport nem ér semmit.

Amint elvonnak egy kis Fényt, mi valóban azonnal egy ilyen helyzetben leszünk. Azaz, a Fény teljes ellenőrzése alatt állunk, és ezt érezünk kell.

 

2013.08.25, Az orosz nyelvű stúdió leckéjéből, “Kérdések és válaszok”

Ford: B S

lekt:BT,FB,KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,179 seconds.